En person skadades i våldsdådet. Foto: Fritz SchibliEn person skadades i våldsdådet. Foto: Fritz Schibli
En person skadades i våldsdådet. Foto: Fritz Schibli
Polisen på plats. Foto: Fritz SchibliPolisen på plats. Foto: Fritz Schibli
Polisen på plats. Foto: Fritz Schibli
Polisens tekniker på plats. Foto: Fritz SchibliPolisens tekniker på plats. Foto: Fritz Schibli
Polisens tekniker på plats. Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli

En person död
efter knivattack

Publicerad

Den 56-årige man som blev knivhuggen i sin lägenhet i Limhamn på fredagseftermiddagen har avlidit av skadorna.

Sent i natt anhölls den misstänkte mördaren, en 45-årig man.

Larmet kom från centrala Limhamn klockan 15.18, enligt polisen. Då hade en privatperson hittat den knivhuggne mannen i trappan till flerbostadshuset där han bodde.

Trapphuset ska ha varit nersölat med blod.

– Vi fick larmet från SOS, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral i Region syd.

– Mannen var allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulans.

Grannen såg det hela

En boende i huset mitt emot såg hela insatsen och insåg tidigt att det nog skulle sluta illa.

– Jag såg att de höll på med hjärt- och lungräddning på offret hela vägen ut från huset och in i ambulansen. Han var helt livlös, säger grannen.

– Jag har sett mannen många gånger tidigare. Han bor ju här och jag brukar se honom när han ger sig av hemifrån på dagarna. Men jag känner honom inte alls och vet inte vad han sysslar med.

Grannen kunde även följa gripandet av den misstänkte gärningsmannen – en 45-åring som fanns kvar på platsen när polisen kom dit. Den misstänkte var själv inte skadad utan fördes in till polishuset för förhör.

Mord eller dråp

Brottet rubricerades inledningsvis som grov misshandel och ändrades sedan till mordförsök. Men polisen påpekade att rubriceringen kunde komma att ändras igen beroende på offrets tillstånd.

Så skedde alltså i samband med att 56-åringen konstaterades avliden. Den gripne mannen misstänks nu för mord alternativt dråp. Sent i natt, efter ett långt förhör med polisen, anhölls 45-åringen. Han är, enligt TT, sedan tidigare känd av polisen för "lite grövre brott".

De båda männen är bekanta med varandra.

Anhöriga är underrättade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag