Två unga man gav sig på en tredje med kniv i Malmö. Foto: Mikael Nilsson
Två unga man gav sig på en tredje med kniv i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

En person till sjukhus efter knivdrama

Publicerad

En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus efter ett knivdrama på Vattenverksvägen i Malmö strax före klockan 20 på tisdagskvällen. Skadorna ska inte vara livshotande.

Två gärningsmän flydde från platsen. Polisen sökte efter dem med hund.

Flera personer fick avvisas från akutmottagningen när den skadade mannen hade förts dit.

En person som själv inte alls var inblandad i händelsen blev vittne till hur två unga män gav sig på en tredje vid kyrkan på Vattenverksvägen i stadsdelen Kirseberg i Malmö.

– Han tycks ha fått flera hugg i bålen. Men skadorna är inte säkert dokumenterade än, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral i Region syd.

Stökigt vid akuten

Polis och ambulans larmades dit och den skadade mannen fördes till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Han uppges ha gått in i ambulansen själv. Polisrapporten beskriver honom som "vaken och talbar".

Det är tills vidare okänt vilket vapen som har använts. De båda angriparna sprang från platsen. Flera patruller från polisen började söka efter gärningsmännen – även en hund sattes in i arbetet – men sökandet är än så länge resultatlöst.

Under kvällen avvisades flera personer av väktare vid akutmottagningen på sjukhuset. De förmodas vara anhöriga eller bekanta till den knivskadade. Polis skickades dit för att kontrollera läget och ta eventuella vittnesuppgifter från alla de personer som samlats där.

Vid 23-tiden på kvällen meddelade polisen att de yttre spaningarna efter knivmännen hade avbrutits. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag