Foto: / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / TT NYHETSBYRÅN

En person misstänkt för skottlossning

Publicerad

På söndagskvällen sköts en man vid Hembygdsparken i Hässleholm.

Polisen har en misstänkt för skjutningen – men har inte gripit personen ännu.

– Troligen känner de varandra, säger Henrik Johansson, inre befäl vid polisen i Kristianstad till Norra Skåne.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen vid 19.30 på söndagen.

I Hembygdsparken i Hässleholm anträffades då en skadad person som fördes till sjukhus. Enligt polisen var inte hans skador livshotande.

Nu har polisen en misstänkt för skottlossningen, enligt Norra Skåne. 

Personerna ska känna varandra.

– Ja, det gör de nog. Troligen så känner de varandra, säger Henrik Johansson till Norra Skåne.

Polisen är inledningsvis förtegen om utredningen och det är okänt om det finns vittnen till händelsen. 

– Det är jättemycket som håller på att göras i ärendet, säger Henrik Johansson till Norra Skåne.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag