Polisen undersöker en kraschad bil som ska ha samband med rånet. Foto: Anders Grönlund
Polisen undersöker en kraschad bil som ska ha samband med rånet. Foto: Anders Grönlund

En person knivhöggs vid rån – en man gripen

Publicerad

En person har knivhuggits i samband med ett rån på torsdagskvällen.

Mannen som rånade butiken söktes med hundpatruller och helikopter, och kunde gripas i närbelägna Löderup.

– En person är förd med ambulans till sjukhus. Rånaren ska inte ha varit beväpnad med skjutvapen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Polisen larmades strax innan klockan åtta på torsdagskvällen till Ica-butiken på Järnvägsgatan i Borrby, i Simrishamns kommun. En ensam gärningsman ska ha gått in i matbutiken och rånat personalen. På något sätt har en man skadats vid rånet. 

– Kassörskan som sitter där har blivit knivhuggen, säger Patric Thelander, yttre befäl hos polisen, på plats.

Letar efter man med grå byxor

Vid rånet kom gärningsmannen över kontanter och han lämnade sedan platsen till fots. Det är oklart hur mycket pengar det rör sig om. I nuläget kan polisen inte säga om gärningsmannen var beväpnad vid rånet.

– Det var ensam man som gick in i butiken och rånade den. Han var klädd i grå joggingbyxor och en svart jacka eller tröja, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Flera polispatruller fanns under kvällen på plats i Borrby. Efter jakt på rånaren kunde en 22-årig man gripas i Löderup.

– Vi har haft ett gediget polisarbete där vi har varit uthålliga. Till slut kunde vi gripa en person som vi tror är skyldig till rånet, säger Fredrik Bratt vid polisen.

Söker med helikopter

Även Patric Thelander hyllar sina kollegor efter rånet.

– Det är efter ett omfattande och bra polisarbete. Många är inblandade på plats och det har varit ett jättebra arbete, säger han.

I närheten av butiken jobbar polisen med en bil som anses intressant i utredningen. Samtidigt pågår flera andra åtgärder.

– Vi jobbar för fullt just nu med att förhöra vittnen och genomföra vissa utredningsåtgärder, säger Fredrik Bratt.


Det är just nu inte aktuellt att misstänka ytterligare personer i samband med rånet. Men den intressanta bilen ska ha varit flyktbilen. Men det är okänt om den var stulen eller om det var rånarens bil.

– Det är oklart i nuläget, men vi har identifierat mannen och säkrat bilen, säger Patric Thelander.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag