Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person knivhöggs vid rån – en man gripen

Polisen undersöker en kraschad bil som ska ha samband med rånet.Foto: Anders Grönlund

En person har knivhuggits i samband med ett rån på torsdagskvällen.

Mannen som rånade butiken söktes med hundpatruller och helikopter, och kunde gripas i närbelägna Löderup.

– En person är förd med ambulans till sjukhus. Rånaren ska inte ha varit beväpnad med skjutvapen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Polisen larmades strax innan klockan åtta på torsdagskvällen till Ica-butiken på Järnvägsgatan i Borrby, i Simrishamns kommun. En ensam gärningsman ska ha gått in i matbutiken och rånat personalen. På något sätt har en man skadats vid rånet. 

– Kassörskan som sitter där har blivit knivhuggen, säger Patric Thelander, yttre befäl hos polisen, på plats.

Letar efter man med grå byxor

Vid rånet kom gärningsmannen över kontanter och han lämnade sedan platsen till fots. Det är oklart hur mycket pengar det rör sig om. I nuläget kan polisen inte säga om gärningsmannen var beväpnad vid rånet.

– Det var ensam man som gick in i butiken och rånade den. Han var klädd i grå joggingbyxor och en svart jacka eller tröja, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Flera polispatruller fanns under kvällen på plats i Borrby. Efter jakt på rånaren kunde en 22-årig man gripas i Löderup.

– Vi har haft ett gediget polisarbete där vi har varit uthålliga. Till slut kunde vi gripa en person som vi tror är skyldig till rånet, säger Fredrik Bratt vid polisen.

Söker med helikopter

Även Patric Thelander hyllar sina kollegor efter rånet.

– Det är efter ett omfattande och bra polisarbete. Många är inblandade på plats och det har varit ett jättebra arbete, säger han.

I närheten av butiken jobbar polisen med en bil som anses intressant i utredningen. Samtidigt pågår flera andra åtgärder.

– Vi jobbar för fullt just nu med att förhöra vittnen och genomföra vissa utredningsåtgärder, säger Fredrik Bratt.


Det är just nu inte aktuellt att misstänka ytterligare personer i samband med rånet. Men den intressanta bilen ska ha varit flyktbilen. Men det är okänt om den var stulen eller om det var rånarens bil.

– Det är oklart i nuläget, men vi har identifierat mannen och säkrat bilen, säger Patric Thelander.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.