Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En person gripen för mord på gängledare

Foto: Sara Strandlund

En 23-årig man greps i går som misstänkt för medhjälp till mord på Brödraskapet Wolfpacks ledare Alex Ghara Mohammidi, 31.

Han sköts till döds inne på en taxifirma i Malmö i november.

Totalt fem personer är nu misstänkta för mord eller medhjälp till mord.

Det var den 24 november som ett stort polisuppbåd larmades till industriområdet Emilstorp. På ett taxikontor hittades Alex Ghara Mohammidi, 31, skjuten till döds.

Förutom den 23-åring som greps i går är en 40-årig man sedan den 11 januari häktad på sannolikt skäl misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. En 32-årig man som avtjänar ett straff inom kriminalvården är misstänkt för medhjälp till mord och kommer snarast att transporteras till Malmö.

Stärkta misstankar

Ytterligare två personer, en 44-årig man är sedan den 3 december efterlyst och häktad i sin frånvaro, misstänkt för mord och en 25-årig man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för medhjälp till mord. De båda männen tros befinna sig utomlands.

Samtliga tre som misstänks för medhjälp har tidigare varit frihetsberövade i fallet. De begärdes då häktade, men när rätten strax före jul valde att inte häkta den förste av dem släpptes alla tre.

– Sedan dess har det hållits ett antal förhör och misstankarna mot dem har stärkts, säger spaningsledaren Bo Lundqvist på presskonferensen, enligt TT.

Han räknar med att alla tre kommer att begäras häktade som misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Men en av männen är anhållen i sin frånvaro och tros befinna sig utomlands.