Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz SchibliFoto: Fritz Schibli
 Foto: Fritz Schibli
Boel Ggweta, 50, bor i området Augustenborg, en bit ifrån Nydala, och var på väg hem när hon möttes av polisavspärrningarna. Foto: Fritz SchibliBoel Ggweta, 50, bor i området Augustenborg, en bit ifrån Nydala, och var på väg hem när hon möttes av polisavspärrningarna. Foto: Fritz Schibli
Boel Ggweta, 50, bor i området Augustenborg, en bit ifrån Nydala, och var på väg hem när hon möttes av polisavspärrningarna. Foto: Fritz Schibli

En person död efter skottlossning

Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts till döds på Nydala i Malmö vid 20.30-tiden på onsdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus av privatpersoner men hans liv kunde inte räddas.

– Jag hörde tre smällar, säger en man som blev vittne till händelsen.

Den avlidne mannens skottskadade bil stod kvar på platsen medan kriminaltekniker arbetade med att säkra spår och andra poliser sökte vittnen till skottdramat. Rutan till förardörren var sönderskjuten. Det är dock oklart om mannen sköts inne i bilen eller utanför.

Klockan var 20.36 när polisen fick in uppgifterna om skottlossning på Nydala i södra Malmö. En man i 20-årsåldern hade skadats och förts till akuten på Skånes universitetssjukhus i en privat bil.

– Jag skulle precis ut på balkongen och röka. Då hörde jag tre smällar, säger en man som bor alldeles i närheten.

– Jag tittade ner och då såg jag fyra ungdomar som sprang i väg och tittade tillbaka efter sig. De sprang därifrån, från Eriksfältsgatan och över Nydalatorget.

"Området känns inte tryggt"

Mannen säger att bostadsområdet inte längre känns tryggt.

– Själv är jag inte rädd men min fru går inte längre ut efter mörkrets inbrott. Så har det varit i över ett år nu.

Anhöriga och vänner till den skjutne samlades utanför akutmottagningen och polisen var på plats med flera patruller för att upprätthålla ordningen.

– Mannen har avlidit på sjukhus till följd av sina skador, meddelade Maya Forstenius på ledningscentralen strax före klockan 22.

– Anhöriga ska vara underrättade.

Polisen började knacka dörr i området strax före klockan 23 i sin jakt på vittnen till händelsen.

– Vi jobbar just nu för fullt i ärendet med informationsinhämtning från platsen. Sedan söker vi så klart efter misstänkta i området, säger Maya Forstenius.

Ingen misstänkt gripen

Teknikerna arbetade då fortfarande. De intresserade sig bland annat för en föreningslokal något hundratal meter från mordplatsen.

Boel Ggweta, 50, bor i området Augustenborg, en bit ifrån Nydala, och var på väg hem när hon möttes av polisavspärrningarna.

– Det känns otäckt, det känns inte alls trevligt. Man blir orolig, säger hon.

Ännu vid midnatt hade ingen misstänkt gripits.

En större fyrverkeripjäs slängdes vid 23-tiden in i en parkerad bil i bostadsområdet Rosengård mycket nära den plats där den avlidne mannen enligt uppgift ska ha bott. Polisen såg dock inget omedelbart samband mellan händelserna.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag