Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En person död efter skottlossning

Foto: Fritz Schibli
Foto: Fritz Schibli
Boel Ggweta, 50, bor i området Augustenborg, en bit ifrån Nydala, och var på väg hem när hon möttes av polisavspärrningarna.
Foto: Fritz Schibli

En man i 20-årsåldern sköts till döds på Nydala i Malmö vid 20.30-tiden på onsdagskvällen. Mannen fördes till sjukhus av privatpersoner men hans liv kunde inte räddas.

– Jag hörde tre smällar, säger en man som blev vittne till händelsen.

Den avlidne mannens skottskadade bil stod kvar på platsen medan kriminaltekniker arbetade med att säkra spår och andra poliser sökte vittnen till skottdramat. Rutan till förardörren var sönderskjuten. Det är dock oklart om mannen sköts inne i bilen eller utanför.

Klockan var 20.36 när polisen fick in uppgifterna om skottlossning på Nydala i södra Malmö. En man i 20-årsåldern hade skadats och förts till akuten på Skånes universitetssjukhus i en privat bil.

– Jag skulle precis ut på balkongen och röka. Då hörde jag tre smällar, säger en man som bor alldeles i närheten.

– Jag tittade ner och då såg jag fyra ungdomar som sprang i väg och tittade tillbaka efter sig. De sprang därifrån, från Eriksfältsgatan och över Nydalatorget.

"Området känns inte tryggt"

Mannen säger att bostadsområdet inte längre känns tryggt.

– Själv är jag inte rädd men min fru går inte längre ut efter mörkrets inbrott. Så har det varit i över ett år nu.

Anhöriga och vänner till den skjutne samlades utanför akutmottagningen och polisen var på plats med flera patruller för att upprätthålla ordningen.

– Mannen har avlidit på sjukhus till följd av sina skador, meddelade Maya Forstenius på ledningscentralen strax före klockan 22.

– Anhöriga ska vara underrättade.

Polisen började knacka dörr i området strax före klockan 23 i sin jakt på vittnen till händelsen.

– Vi jobbar just nu för fullt i ärendet med informationsinhämtning från platsen. Sedan söker vi så klart efter misstänkta i området, säger Maya Forstenius.

Ingen misstänkt gripen

Teknikerna arbetade då fortfarande. De intresserade sig bland annat för en föreningslokal något hundratal meter från mordplatsen.

Boel Ggweta, 50, bor i området Augustenborg, en bit ifrån Nydala, och var på väg hem när hon möttes av polisavspärrningarna.

– Det känns otäckt, det känns inte alls trevligt. Man blir orolig, säger hon.

Ännu vid midnatt hade ingen misstänkt gripits.

En större fyrverkeripjäs slängdes vid 23-tiden in i en parkerad bil i bostadsområdet Rosengård mycket nära den plats där den avlidne mannen enligt uppgift ska ha bott. Polisen såg dock inget omedelbart samband mellan händelserna.


Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!