Foto: Ryd Ulf
 Foto: Ryd Ulf

En pärla på bullrig bakgata

Publicerad
Uppdaterad

Ett litet krypin modell hål-i-väggen på en gatstump som Gud glömde. Bullrig, dammig gata oroväckande nära aptrista Södervärn (näst fulast i Malmö och bara slaget av Dalaplan i fulhet). Men en krogpärla gömmer sig där.
Till denna vietnamesiska familjekrog går man inte för att dränka sorgerna i champagne. Det starkaste som serveras är folköl. Men det är samtidigt en dryck som funkar bra i sällskap med de just starka men samtidigt smakrika soppor som serveras här.

Lilly Ahn är inte bara namnet på krogen utan också krögarens riktiga namn. Hon och hennes döttrar regerar över de tolv små borden (med plats för max 24 gäster) som man lyckats klämma in i den minimala lokalen en halvtrappa upp från gatuplanet.
Herr Ahn chefar över grytorna. Menyn är kanske inte särskilt omfångsrik, men naggande god som klyschan lyder. Här finns ett par för- och efterrätter, men man har lagt krutet på två avdelningarna med nudelrätter som serveras i rejäla, kroppsarbetarportioner.
Dels handlar det om soppor, dels om "torra" nudelrättar med vårrullar och annat.
Alla rätter serveras med asiatiska grönsaker och örter, som är förstås är färska.

Prova risnudlar med grillade oxfärsjärpar som heter nåt konstigt att man tror att det är en thailändsk guldmedaljör i OS-brottning. Eller de råa sommarrullarna med smarrigt innehåll.
Bland sopporna fastnade vi för stark sak med oxkött i.
Att krögarfamiljen är supervänlig och priserna är lägre än låga är heller inget som gör ont. Utmärkt hämtmatställe dessutom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag