Två män döda efter kraftiga bränder

Hustrun lyckades ta sig ut ur huset i Ängelholm, men mannen blev kvar och omkom av sina skador.
Foto: Jan Emanuelsson / Topnews.se

Två män har natten mot söndag omkommit i två skilda husbränder – en i Ängelholm och en i Rödeby.

I ett fall misstänker polisen mordbrand.

Två personer, man och hustru i 70-årsåldern, befann sig i villan i Ängelholm när branden bröt ut vid 22-tiden på lördagen.

Lågorna slog genom redan taket när räddningstjänsten kom på plats. Kvinnan hade larmat och tagit sig ut på egen hand. Hennes make däremot var kvar i villan och avled av sina skador.

Misstänkt mordbrand

Händelsen rubriceras som mordbrand. Det finns i nuläget ingen som är utpekad som misstänkt. Kenneth Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Helsingborg säger att man vill avvakta den tekniska undersökning som kommer ske på måndag.

– Det finns saker som talar för att det inte var en olyckshändelse, säger Kenneth Andersson.

Brandförloppet var hastigt. Räddningstjänsten arbetar under morgonen vidare med släckningsarbetet.

Mannens anhöriga har underrättats om hans död.

Radhusbrand i Rödeby

Vid 02-tiden på söndagen fick räddningstjänst larm om en brand i en radhuslänga i Rödeby i Karlskrona kommun. Styrkor från tre stationer skickades ut, liksom ambulanser, skriver Aftonbladet.

Räddningstjänsten berättar för tidningen att en man i 65-årsåldern plockades ut av rökdykare ur ett utav radhusets lägenheter. För Sydöstran berättar inre befäl vid polisen i Karlskrona att man misstänker att det har börjat i köket.

– Vi har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Fredrik Stridmark, inre befäl vid polisen i Karlskrona till Sydöstran.

Misstänker inget brott

– Totalskada i en av lägenheterna där det brann och i nästliggande lägenhet har vi vattenskador, det brann uppe i takkonstruktionen. Vi har begränsat det till det, säger Persson, räddningschef i beredskap till samma tidning.

Polisen bekräftar att mannen har avlidit av sina skador och att hans anhöriga är underrättade. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!