Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En kvinna misstänks ha blivit mördad

Polisen har spärrat av ett större område i stadsparken i Oskarshamn
Foto: Göran Johansson
Enligt polisen kan stadsparken i Oscarshamn vara en möjlig brottsplats.
Foto: Göran Johansson
Enligt polisen ska både kvinnan och den misstänkte mannen ha tagit sig till sjukhus privat. Där har kvinnan senare avlidit av sina skador. Mannen greps kort därefeter – misstänkt för mord.
Foto: Göran Johansson
Polisen har spärrat av en liten yta i parken, som de tror har med det misstänkta mordet att göra.
Foto: Göran Johansson
Den aktuella platsen ligger 50-100 meter från det aktuella lusthuset.
Foto: Göran Johansson
Polisens tekniker på plats vid det avspärrade området.
Foto: Göran Johansson
De jobbade vidare på kvällen när mörkret lagt sig.
Foto: Göran Johansson
Foto: Göran Johansson
Foto: Göran Johansson
1 / 10

Det unga paret kom båda in till sjukhuset i Oskarshamn med olika skador.

Kvinnan var svårast skadad och avled en stund senare. Mannen greps därefter på sjukhuset, misstänkt för mord.

Nu vädjar polisen om hjälp från allmänheten med att lösa det misstänkta mordfallet.

Ett större område i Stadsparken i Oskarshamn spärrades tidigt på söndagsmorgonen av och undersöktes av polisen som en möjlig brottsplats. Delvis inom den avspärrade delen ligger bland annat Oskarshamns stadskyrka.

Alldeles i närheten ligger också Vallhallaskolan, största grundskolan i Oskarshamn.

Någonstans inom området tros den döda kvinnan i 30-årsåldern på lördagskvällen eller natten till söndag ha fått de dödliga skadorna. Gärningsmannen ska ha varit en man i 25-årsåldern som hon enligt polisen haft en relation till.

Hur den dödliga misshandeln gått till är okänt, likaså om det använts något tillhygge.

Men enligt vänner till paret kan svartsjuka har lett till en konflikt mellan paret.

Efter händelsen ska den 25-årige mannen själv ha medverkat till att fästmön kom till sjukhuset i Oskarshamn. Men skadorna var för svåra och den 30-åriga kvinnan avled.

Polisens utredare försöker nu skapa sig en bild av det aktuella händelseförloppet i parken. En gräsyta på ett par kvadratmeter alldeles bakom en utescen och en plantering upptar särskilt polisens intresse.

Teknisk undersökning

Ännu sent på söndagskvällen pågick polisens tekniska arbete på gräsmattan. En polishund användes och markerade på olika platser. Flera föremål plockades upp och stoppades i bruna papperspåsar för vidare analyser.

Samtidigt vädjade polisen om allmänhetens hjälp i mordfallet. Man efterlyste vittnesuppgifter från lördagskvällen och natten till söndag.

– Alla iakttagelser i centrala Oskarshamn samt i Stadsparken under kvällen och natten är av intresse för oss, säger Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral.

Enligt kommissarie Ulf Karlsson vid Kalmarpolisen hade den gripne och senare anhållne mannen på söndagskvällen fortfarande inte medgett något ansvar för den aktuella gärningen.

– Omständigheterna är rätt oklara, platsen har hållits avspärrad under natten och under måndagen fortsätter både den tekniska undersökningen och förhör med den misstänkte, säger han.

Bilspår i parken

I parken finns även ett öppet lusthus, som enligt flera brukar användas som mötesplats för en del personer. På platsen leder bilspår i gräsmattan direkt till lusthuset.

Det är oklart om de sätts i samband med det aktuella dådet. Enligt polisen finns inte heller någon exakt tidpunkt för när det dödliga våldet inträffade.

Under söndagen vallades flera privatpersoner inom det avspärrade området av polisen. Det tros ha varit personer som haft uppgifter att lämna till utredarna.

– Det handlar om speciella delar av parken som är intressanta för oss, bekräftar Fredrik Westerholm, yttre polisbefäl på plats.

Misstänkte brott direkt

På sjukhuset misstänkte genast sjukvårdspersonalen kvinnans skador hade med ett brott att göra. Därför tillkallades omedelbart polis strax före klockan fyra på söndagsmorgonen. Men kvinnan hann alltså avlida av sina skador innan polispatrullen hunnit höra henne.

På söndagseftermiddagen anhölls även två män, 25 respektive 55 år, anhöriga till den mordmisstänkte mannen. Båda misstänks för skyddande av brottsling.

I klartext innebär det att det två männen anklagas för att ha vidtagit åtgärder som på olika sätt försvårat saken utredning. Det kan till exempel ha försökt städa undan bevismaterial som varit till den misstänktes nackdel.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!