Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En kropp har hittats
– var tonårsflickan

Det var ett stort sökpådrag efter den försvunna pappan och dottern som försvann i måndags. Pappan hittades senare avliden, nu kan även flickan har hittats avliden. Foto: Jens Christian
Var ett stort sökpådrag under onsdagen.

En kropp hittades vid Haväng på onsdagen.

Kroppen tillhör den 14-åriga flicka som försvann i måndags.

– Det är den försvunna flickan, säger polisens inre befäl Pia Broman till Ystads Allehanda.

Om du hamnar i starka strömmar

* Vänd till ryggläge och försök få upp bröstkorg och ben så att du ligger horisontellt i vattnet.

* Försök behålla lugnet, ta stora bentag för att inte sjunka.

* Försök inte simma emot ström och kraftig vind.

* Driv med strömmen för att se var den för dig. Om du är nära land, simma parallellt med stranden tills du kommer ur strömmen. Strömmarna är mellan två och fyra meter breda och du kan simma ur dem om du har tur.

* Är du för trött eller inte kommer närmare land, fortsätt flyta på rygg och försök signalera efter hjälp.

* Bada aldrig ensam och aldrig vid kraftig vind eller starka strömmar.

Källa: Sjöräddningen

Vid 14-tiden på måndagen skulle några tyska turister ta ett bad vid Haväng utanför Kivik. Enligt vittnen var pappan i vattnet med sin son och 14-åriga dotter när dottern plötsligt drogs ut i vattnet av starka strömmar.

Pappan gav sig ut för att försöka rädda flickan. Han lyckades få tag i henne men orkade inte hålla emot och tappade sedan taget.

På stranden såg anhöriga hur pappans kropp flöt runt ungefär hundra meter ut i vattnet. Vågorna förde sedan in kroppen. Pappan fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Skyltar varnade för strömmar

Ett stort räddningspådrag sattes in för att söka efter flickan. Arbetet försvårades av att det blåste upp till 14 meter per sekund. I området fanns informationsskyltar som på bland annat tyska varnade för förrädiska undervattensströmmar.

– Den här kustremsan är extremt utsatt. Inte ens lokalbefolkningen badar under de här förhållandena, säger Thomas Andersson, säkerhetsansvarig vid Simrishamns kommun.

Får krishjälp

Strax innan klockan 12 på onsdagen sökte en polisman längs stranden strax norr om platsen för försvinnandet. Då hittades en kropp. Vid 15-tiden bekräftade polisen att det rörde sig om den försvunna flickan. Anhöriga underrättades.

– Patrullen som är på plats har hört av sig och säger att det är den försvunna flickan, säger Pia Broman, inre befäl i Ystad, till Ystads Allehanda.

Anhöriga och bekanta till familjen får nu hjälp att bearbeta sorgen på plats.

– Vi har en krisbearbetningsorganisation och den tyska familjen och deras svenska bekanta får den hjälp som behövs. Det är klart att när man planerar en semester i Sverige och det slutar på det här sättet så mår man inte så bra, säger Thomas Andersson.