Kriminaltekniker hittade på fredagsförmiddagen kvarlevor av en människa i det hus utanför Eringsboda i Blekinge som brann ner på onsdagen. Foto: Bjorn Hansson/Linslusfoto.se
Kriminaltekniker hittade på fredagsförmiddagen kvarlevor av en människa i det hus utanför Eringsboda i Blekinge som brann ner på onsdagen.  Foto: Bjorn Hansson/Linslusfoto.se

En hittad död efter svåra husbranden

Publicerad

Kriminaltekniker hittade på fredagsförmiddagen kvarlevor av en människa i det hus utanför Eringsboda i Blekinge som brann ner på onsdagen. Identifikationen är inte klar men det förmodas röra sig om den man i 60-årsåldern som bodde i huset.

– Anhöriga är underrättade, säger Janice Persbring vid polisen i Ronneby.

Det var mannens arbetsgivare som slog larm om branden i Gäddegöl. Arbetsgivaren körde till mannens hem när han inte kommit till jobbet strax före klockan 07 på onsdagen – och upptäckte då att det kom rök från villan. Enligt tidiga uppgifter skulle det även glöda i en husvägg.

Räddningsstyrkor från Eringsboda, Holmsjö och Ronneby kunde inte hindra byggnaden från att brinna ner. Värmeutvecklingen var så våldsam att rökdykare inte kunde arbeta inne i huset. Trots flera försök tvingades de backa ut igen.

Flammade upp igen

Från början var tanken att tekniker skulle söka igenom brandplatsen under torsdagen – men branden flammade upp på nytt på onsdagskvällen och resterna hade inte svalnat tillräckligt för att kunna undersökas förrän på fredagsmorgonen.

– Tekniker har hittat kvarlevor på platsen men som du förstår är det ingen människa som går att identifiera, säger Janice Persbring.

– Vi får ta hjälp av rättsmedicinare med den saken och det kan ta lite tid. Men vi misstänker att det handlar om mannen som var boende i huset och hans anhöriga är underrättade.

Brandorsaken inte klar

Än så länge har polisens tekniker inte heller kunnat fastställa brandorsaken.

– De jobbar på det. Men det är inte alltid man kommer fram till en brandorsak, säger Janice Persbring.

– Det finns i alla fall ingen brottsmisstanke i det här ärendet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag