Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emmas knep för att fortsätta frisörjobbet

Emma Milsson skapade själv sitt nya jobb mitt under pandemin.
Foto: Privat
I höst kommer hon fortsätta, dock i en annan omfattning. Arkivbild.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

När Emma Milesson, 26, från Torsås, kom hem i höstas efter att ha i bott i Australien under en längre period fanns inga frisörjobb för henne. 

Då löste hon det genom att bli mobil frisör.

– Jag ville ju inte sluta med mitt yrke. Detta var bästa lösningen, säger hon. 

Under flera år har Emma Milesson backpackat runtom i världen, bland annat Asien, Australien och Mexiko. Till alla platser hade hon med sig sitt kit med saxar för att kunna erbjuda klippning var hon än hamnade, något som P4 Kalmar först berättade om.  

– Det var uppskattat, men också kul att klippa folk på stranden. Jag visste ju att de som backpackar oftast inte har så mycket pengar. I utbyte fick jag kanske en lunch. 

När hon kom hem från Australien i höstas mitt under pandemin fanns inga frisörjobb. Något annat yrke kunde hon inte tänka sig – så hon anpassade sig.  

– Många har inte velat ta sig ut så de har blivit jätteglada att jag kör hem till dem. Många har bokat tid åt sina gamla föräldrar. 

– Men jag har även kommit hem till hela familjer med barn och klippt allihop. 

Ingen dyr hyra 

Fem-sex hemmakunder om dagen, tre-fyra dagar i veckan – så har hon jobbat i över ett halvår. 

– Jag har ju inte behövt betala någon hyra, bara bensin och slitage på bilen. Så det är ju bra mycket billigare än tusentals kronor i hyra varje månad. 

Trots det har hon inte tänkt vara mobil frisör i längden. I höst ska hon tillbaka till en salong. 

– Det är det här med ergonomin, hemma hos kunder finns ju inte heller någon frisörstol. Det är också skönt att ha alla grejer samlade på ett och samma ställe. 

Trots att hon nu i höst går tillbaka till att jobba på en salong kommer hon inte sluta helt med att besöka kunderna hemma. 

– Jag kommer ha salongen, men jag kommer säkert fortsätta med det någon gång i veckan. Det är som sagt väldigt uppskattat.

TV: Hör artistens glädje när Peps Persson blev utsedd till Årets skåning