Emma Nilsson har återförenats med sin katt Bailey. Foto: PrivatEmma Nilsson har återförenats med sin katt Bailey. Foto: Privat
Emma Nilsson har återförenats med sin katt Bailey. Foto: Privat
Emma trodde först att Bailey hade blivit överkörd. Foto: PrivatEmma trodde först att Bailey hade blivit överkörd. Foto: Privat
Emma trodde först att Bailey hade blivit överkörd. Foto: Privat
Men katten som Emma begravde visade sig vara en helt annan. Foto: PrivatMen katten som Emma begravde visade sig vara en helt annan. Foto: Privat
Men katten som Emma begravde visade sig vara en helt annan. Foto: Privat

Emma begravde fel katt: "Jag blev jättechockad"

Publicerad

Ägaren till en "vit och randig" katt som blivit påkörd efterlystes på Facebook.

22-åriga Emma Nilsson trodde det var hennes katt och begravde den – men det skulle visa sig vara fel katt. 

När hon kom hem satt Bailey livs levande utanför dörren.

– Jag blev jättechockad och tänkte "är det verkligen han", men det var ju han, säger hon.

I söndags gjordes en efterlysning på en lokal Facebooksida i Halmstad efter "ägaren till en röd och vit katt". En katt hade hittats påkörd vid rondellen Kärleken i Halmstad – och signalementen passade in på 22-åriga Emma Nilssons katt Bailey som hon fick i födelsedagspresent av en vän för två år sedan, vilket Hallandsposten var först med att skriva om.  

Plötsligt fick hon ett samtal av sin granne, som undrade om Bailey var hemma. Bailey hade inte varit hemma på hela dagen och Emma Nilssons hjärta stannade. Hon kunde inte tro att det var sant.

Emma Nilsson bad sin granne åka ut till olycksplatsen och kunde konstatera att det var Bailey som låg där. Därefter tog sig Emma Nilsson själv ut till platsen. 

– Jag åkte till rondellen med min mamma och såg Bailey ligga där,  säger Emma Nilsson.

"Klarade inte av det"

Det blev för mycket för Emma Nilsson som inte kunde titta på katten och gick till in i bilen. Istället fick hennes mamma ta hand om honom, som plockade fram en filt, lindade om Bailey och la honom i bagaget. Därefter körde de hem till Emmas pappa ute på landet. 

Väl där började familjen gräva en grav där de la ner Bailey med ett fågelbad ovanpå. 

Begravde fel katt

Efter två timmar åkte Emma Nilsson hem och på vägen hoppades hon att Bailey kanske skulle kunna vara hemma – och väl utanför dörren satt ett oväntat besök. På trappan hittade hon Bailey som satt och väntade – och det skulle visa sig vara en helt annan katt som Emma Nilsson hade begravt. 

– Jag blev jättechockad och tänkte "är det verkligen han", men det var ju han, säger hon. 

Efteråt lade Emma Nilsson ut ett inlägg på sin egen Facebook med texten:

"Alltså jag vet inte hur jag ska säga det här..." inledde hon. Och fortsatte: "Men katten som var påkörd var inte min ... jag beklagar det hela och är rätt chockad efter att ha trott hela dagen att min katt är död." 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag