Hittades mördad. Emilie Meng försvann från Korsør i Danmark i somras. Hon hittades på julafton, mördad. Nu träder hennes vänner fram i tv för att få nya vittnen att berätta. Foto: PRIVATHittades mördad. Emilie Meng försvann från Korsør i Danmark i somras. Hon hittades på julafton, mördad. Nu träder hennes vänner fram i tv för att få nya vittnen att berätta. Foto: PRIVAT
Hittades mördad. Emilie Meng försvann från Korsør i Danmark i somras. Hon hittades på julafton, mördad. Nu träder hennes vänner fram i tv för att få nya vittnen att berätta. Foto: PRIVAT
Försvann. Efter en utekväll i Slagelse försvann Emilie Meng spårlöst från hemorten Korsør.Försvann. Efter en utekväll i Slagelse försvann Emilie Meng spårlöst från hemorten Korsør.
Försvann. Efter en utekväll i Slagelse försvann Emilie Meng spårlöst från hemorten Korsør.

Emilie Mengs vänner om rädslan efter mordet

Publicerad

Emielie Meng och hennes vänner skulle fira sitt livs sommar men allt vändes upp och ner när Emilie först försvann och sedan hittades mördad.

Nu berättar hennes vänner om rädslan efter mordet.

– Det är riktigt skrämmande att veta att den som slog ihjäl vår väninna går fri därute, säger kompisen Laura till TV2.

Läsåret var avklarat och de fem väninnorna hade klarat av utmaningarna och skulle bara njuta av sommaren. Men så blev det inte, efter en utekväll tillsammans försvann Emilie Meng spårlöst tidigt på morgonen den 10 juli i hemorten Korsør.

Vännerna hade varit ute i Slagelse, när de kom till Korsør tidigt på morgonen skulle de andra ta taxi, Emilie ville gå hem.

Det var sista gången någon av dem såg henne i livet.

Polis och frivilliga sökte intensivt i hela Danmark efter Emilie, försvinnandet uppmärksammades även internationellt. Men först på julafton hittades Emilie Mengs kropp i ett våtmarksområde i Borup väster om Köpenhamn.

Berättar i tv

Den rättsmedicinska undersökningen visade att hon hade bragts om livet.

Mördaren eller mördarna är ännu på fri fot. Men i ett försök att hitta gärningsmannen och för att få in fler uppgifter som kan hjälpa utredningen träder fyra av Emilies närmaste vänner fram i en intervju i danska TV2 på torsdagskvällen.

– Vi hoppas självklart att det kan göra skillnad på ett eller annat sätt. Det kan lätt verka hopplöst, att vad vi än gör så får vi inte Emilie tillbaka. Men genom att vara med nu och berätta hoppas vi kan göra att nya vittnen träder fram eller att det kommer nya spår, säger Emilie Mengs väninna Signe i programmet "Station 2".

"Som om jag inte förstått"

Sorgen bland vännerna är enorm, de saknar sin kompis och hade tillsammans bestämt att den här sommaren skulle bli den allra bästa dittills deras liv. 

– I bland är det precis som vanligt, ungefär som om jag inte riktigt har förstått. Det var så svårt att förstå att hon bara försvann och att det inte var någon som kunde säga vad som hade hänt, säger Signe till "Station 2".

Väninnan Sara beskriver den enorma tomheten som kom efter beskedet att Emilie hittats död.

– Det var det man hade fruktat, jag var helt tom, säger hon.

 

Läs fler nyheter och reportage i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag