Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eleverna trotsar: ”Ingen student ska bli inställd”

Gymnasieelever firar studenten. OBS: Genrebild.
Foto: ROBERT HENRIKSSON / DN / TT / DN

”Ingen fucking student ska bli inställd i Helsingborg”

Studenterna i Helsingborg trotsar myndigheterna i ett meddelande som delas av många på sociala medier, uppger Aftonbladet.

Gymnasieeleverna uppmanas att fira studenten: ”vi ska göra kaos”.

I ett meddelande på sociala medier uppmanas studenterna i Helsingborg att fira sin student – trots Folkhälsomyndighetens avrådan.

”Ingen fucking student ska bli inställd i Helsingborg, låt oss fucka denna staden. Vi ska göra kaos och ha den fetaste studenten Helsingborg har sett!! Helsingborg fucka för oss så låt oss fucka dem!! Vi alla som går i trean förtjänar den fetaste studenten och vi ska ta tag i det själva.”, står det i meddelandet.

Uppmaningen har delats av många studenter i Helsingborgsområdet och enligt uppgifter till Aftonbladet är det i nuläget oklart vem som först skrev meddelandet.

”De vill jävlas tillbaka”

En av studenterna som fick meddelandet berättar att han tror att studentfirandet kommer ske trots kommunens rekommendationer.

– Jag har flera kompisar som tycker det är en bra idé, och att alla som inte håller med bara borde stanna hemma själva, säger studenten till tidningen.  De verkar inte riktigt förstå att det inte funkar så med ett virus. De tycker att kommunen jävlas med dem så de vill jävlas tillbaka, säger studenten till tidningen.

Väcker oro på kommunen

Meddelandet som har spridits på social medier väcker oro hos kommunpolitikerna i Helsingborg. Maria Winberg Nordström (L) är ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg, hon har tidigt hört om rykten som går om att studenter vill trotsa myndigheternas rekommendationer.

– Jag förstår att ungdomar är besvikna, men vi har äldre som dör och har tagit beslutet från kommunens sida att ställa in studenten för att minska smittspridningen, säger hon till tidningen.

Polisen i Helsingborg har än så länge inga planer på att förhindra studentfiranden utan vill införa en dialog. De hoppas att studenterna kommer ta ansvar själva och följa Folkhälsomyndighetens råd.

– Utgångspunkten är att kunna prata med de här grupperna och ställa frågor kring hur de har tänkt med det här studentfirandet, säger kommissarie Johan Mangbo till tidningen.


Miss inga nyheter! Ladda ner KvP:s app – och slå på notiser – för senaste nytt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!