Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elever får inte ta med matteböckerna hem

Eleverna får ta med sig läxor hem i form av stenciler eller häften i stället för matteböcker.
Foto: Hanna Teleman

Eleverna i andra klass i Augustenborgsskolan i Malmö får inte lov att ta hem sina matteböcker. Det handlar om rättvisa och kontroll säger skolans rektor till Sydsvenskan.

– Vi vill ha en rättvis undervisningssituation.

Att inte matteböckerna får tas med hem beror också på att elever vid tidigare tillfällen glömt att ta med böckerna tillbaka till skolan igen.

- Man har suttit med en halv klass där eleverna glömt sin mattebok. Det är svårt för läraren att bedriva undervisning då och det är inte bra för eleverna, säger Augustenborgsskolans rektor Annelie van Lunteren till Sydsvenskan.

Hon menar också att det kan bli orättvist då alla barn inte har samma möjlighet att få hjälp hemifrån av exempelvis sina föräldrar.

– Föräldrar får stötta och hjälpa till hur mycket som helst, vi är glada för det. Men det är läraren som är ansvarig för bedömningen av eleverna. Vi kan inte förvänta oss att alla elever får den hjälpen hemma. Vi är skyldiga att ge alla likvärdig undervisning, säger Annelie van Lunteren till Sydsvenskan.

Samtidigt betonar hon att matteboken inte är det enda sättet att lära sig. I stället får eleverna med sig läxor hem i form av stenciler eller häften.

Tycker du det är vettigt att matteböckerna lämnas i skolbänken?

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!