Eleonora Lindh och hennes hund Ballerina attackerades under en kvällspromenad i onsdags kväll. Det skedde helt nära hemmet. – Det ska inte kunna hända. Här är så lugnt. Vi går alla här, barn och gamla. Foto: Ronny JohannessonEleonora Lindh och hennes hund Ballerina attackerades under en kvällspromenad i onsdags kväll. Det skedde helt nära hemmet. – Det ska inte kunna hända. Här är så lugnt. Vi går alla här, barn och gamla. Foto: Ronny Johannesson
Eleonora Lindh och hennes hund Ballerina attackerades under en kvällspromenad i onsdags kväll. Det skedde helt nära hemmet.
– Det ska inte kunna hända. Här är så lugnt. Vi går alla här, barn och gamla. Foto: Ronny Johannesson
Eleonora Lindh med Ballerinas favoritkudde. Foto: Ronny JohannessonEleonora Lindh med Ballerinas favoritkudde. Foto: Ronny Johannesson
Eleonora Lindh med Ballerinas favoritkudde. Foto: Ronny Johannesson
Hunden Ballerina fick sitt namn för att hon brukade ta dansliknande steg. Foto: Ronny JohannessonHunden Ballerina fick sitt namn för att hon brukade ta dansliknande steg. Foto: Ronny Johannesson
Hunden Ballerina fick sitt namn för att hon brukade ta dansliknande steg. Foto: Ronny Johannesson

Eleonoras hund bets ihjäl: "Så våldsamt"

Publicerad

Under kvällspromenaden i Skurup dök plötsligt en stor hund upp och attackerade papillonhunden Ballerina.

– Det var så våldsamt. Den tog min hund ur min famn. Jag kunde inte göra någonting, berättar Eleonora Lindh för Kvällsposten.

Ballerina bets ihjäl framför ögonen på sin matte.

Det var i onsdags kväll som Eleonora Lindh gick den vanliga kvällsrundan med Ballerina, en liten hund av rasen papillon. Vägen där de gick är välbekant, här är det vanligtvis lugnt. Plötsligt märkte Eleonora Lindh att Ballerina började rycka i kopplet.

– Hon ville springa. Jag förstod inte vad det var men jag tror att hon hade sett den här stora hunden.

Vad Eleonora Lindh inte visste var att två personer höll på att spårträna en stor blodhund i närheten. Av oklar anledning kom hunden lös och attackerade Eleonora Lindhs hund.

– Jag blev alldeles hysterisk, jag skrek som ett djur. Allt gick så fort.

"Den var så stark"

När hunden bitit Ballerina hoppade den på Eleonora Lindh, berättar hon.

– Den släppte henne och hoppade på mig. Den hoppade bakifrån, den var så stark. Jag trodde min sista stund var kommen.

Eleonora Lindh vet inte varför, men plötsligt vände sig den stora hunden åter mot Ballerina.

– Jag förlorade min lilla flicka. Hon blev sliten i bitar.

Enligt polisen var det inte blodhundens ägare som var ute med hunden, utan några bekanta till ägaren. När polis kom till platsen lyckades de få kontakt med hundägaren. Eleonora Lindh var chockad och täckt med blod. Det visade sig snabbt att det var blod från Ballerina, själv klarade hon sig undan attacken med riv- och blåmärken och en stukad fot.

Hunden som attackerade Ballerina och Eleonora Lindh är nu omhändertagen. Oavsett vad som händer med hunden känner Eleonora Lindh att såren inte kan läka.

– Man kan inte ersätta min smärta, min förlust.

"Vilken empati"

Men trots det inträffade känner hon inget hat mot hunden som attackerade.

– Jag tycker synd om den. Jag tror att den var rädd och blev skrämd. Man ska inte släppa sådana hundar, jag vet inte om den slitit sig eller om de hade släppt den. Men det finns sätt att ha sådana hundar säkert, det finns munkorgar och andra skydd.

Två dagar efter händelsen är Eleonora Lindh fruktansvärt ledsen. Flera personer, grannar och Skurupsbor och andra som hört om vad som hänt har kontaktat Eleonora Lindh.

– Det har kommit folk med blommor och kakor. Någon som också har en papillon har hört av sig. Jag frågar mig om de är människor eller änglar. Vilken empati.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag