Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efterlyst våldtäktsman överlämnade sig själv

Den 30-årige mannen misstänks för en brutal gruppvåldtäkt i Växjö förra året.
Foto: Polisen
"Vår uppfattning är att han inte pallade för trycket", säger Robert Loeffel, informationsansvarig vid polisen i Kronoberg om varför han tror att 30-åringen överlämnade sig själv till polisen.
Foto: Stefan Söderström

Efterfest i Växjö i fjol slutade med en brutal gruppvåldtäkt.

En 23-årig dömdes nyligen för våldtäkt och sexuellt ofredande. Nu har även den 30-årige man som varit internationellt efterlyst och tagits upp som fall i TV3:s "Efterlyst" överlämnat sig själv till polisen.

– Vår uppfattning är att han inte pallade för trycket, säger Robert Loeffel, informationsansvarig vid polisen i Kronoberg.

Under en utekväll i Växjö i oktober i fjol blev de två tjejerna och deras killkompis inbjudna till efterfest hos 30-åringen och 23-åringen. Men vad som började som en trevlig fest spårade snart ur och stämningen blev i stället hotfull.

Nyligen dömdes 23-åringen för både våldtäkt och sexuellt utnyttjande. Mannen erkänner att han har haft sex med en av tjejerna, men anser inte att han tvingat sig till det.

Enligt domen i Växjö tingsrätt filmades även delar av övergreppen av 30-åringen.

"Most wanted"

Ungefär en månad efter gruppvåldtäkten kunde 23-åringen gripas av polis, men 30-åringen förblev på fri fot. Sedan den 2 december i fjol har han varit internationellt efterlyst och polisen misstänker att han uppehållit sig utomlands.

I mitten av mars i år tog även TV3:s "Efterlyst" upp fallet och gick då ut med namn och bild på den efterlyste 30-åringen.

– Hans bilder har ju då gått ut i medierna som en av de mest "most wanted" här i Sverige, säger Robert Loeffel.

Överlämnade sig

Sent under måndagskvällen överlämnade sig 30-åringen själv till polisen i Växjö.

– Vår uppfattning är att han inte pallade för trycket till slut. Här i Sverige och här i Växjö hade han aldrig kunnat sätta näsan eftersom alla visste vem han var, säger Robert Loeffel.

Mannen har varit häktad i sin frånvaro för grov våldtäkt, våldtäkt, övergrepp i rättssak samt häleri. Under veckan väntas åklagaren begära den 30-årige mannen omhäktad samtidigt som polisen kommer att slutföra den förundersökning som pågår.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!