Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTENFoto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
 Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efterlyst Hells Angels-medlem greps på Sweden Rock Festival

Publicerad

En Hells Angels-medlem har gripits på Sweden rock festival i Sölvesborg.

Mannen misstänks för grov misshandel, grovt vapenbrott och försök till grov utpressning, enligt SVT Nyheter Väst.

Mannen har enligt SVT varit efterlyst i omkring två veckor för misstänkta brott i Göteborgsområdet.

Enligt åklagaren kopplas de grova brott han misstänks för till mannens medlemskap i Hells Angels.

– Ja, det är svårt att bortse från den omständigheten i utredningen, så mycket kan jag säga, säger kammaråklagare Ulrika Åberg till SVT.

Mannen har varit efterlyst i Göteborg men kunde alltså gripas när han dök upp på festival Sweden Rock i Sölvesborg i Blekinge - över 40 mil bort. 

Åklagaren är mycket förtegen kring detaljer i utredningen

– Vi vill inte dela med oss av några uppgifter just nu. Vi vill först se till att höra honom nu när han är gripen, och sedan får vi se hur vi går vidare, säger Ulrika Åberg till SVT.

Utreds av grova brott

Brotten ska ha begåtts i Göteborg under året. Enligt SVT utreds brotten sedan en tid tillbaks av polisens avdelning för grova brott i Göteborg.

Där är det dock locket på vad gäller detaljer i utredningen.

– Jag kan inte ens andas ett ljud om den här förundersökningen just nu, säger Peter Kron på avdelningen för grova brott till SVT.

Beslagtagna motorcyklar

Enligt SR har polisen gjort flera tillslag på festivalen, som pågår till och med lördag. Man har bland annat beslagtagit två motorcyklar i samband med trafikkontroller.

Enligt polisen hade motorcyklarnas ägare stora skulder till staten och beslagen, som gjordes i samarbete med Kronofogden är ett sätt att reglera detta.

Relaterade ämnen
Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag