Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hells Angels-man spårlöst försvunnen

En intern konflikt har blossat upp i danska Hells Angels under årets, och en ex-medlem är internationellt efterlyst.

Mikkel Midtgaard Søder, 31, är internationellt efterlyst, misstänkt för en skjutning i januari och har varit en del av ett internt krig i danska Hells Angels.

Men polisen har ingen aning om vart mannen har tagit vägen – och en ny teori är att han kanske inte ens är kvar i livet.

– Vi kan inte utesluta det, säger Mathias Arvidsen, utredare vid polisen i Nordsjälland.

Mikkel Midtgaard Søder har ett rejält kriminellt förflutet och är en välkänd profil inom Danmarks kriminella kretsar. 

Han är straffad minst 17 gånger för grovt våld, rån, stöld och utpressning. Han är dessutom internationellt efterlyst och dansk polis beskriver honom som mycket farlig.

”Vi uppmanar därför att man kontaktar polisen i stället för att närma sig honom, om man ser honom”, skrev dansk polis tidigare under året i ett pressmeddelande. 

Mikkel Midtgaard Søder misstänks för att så sent som i januari varit en del av en mycket uppmärksammad skjutning i den lilla byn Plejelt, strax utanför kuststaden Helsingör. 

Skottdådet inträffade mitt på dagen och slutade med att en tidigare Hells Angels-medlem hoppade in i en bil som stod på tomgång och flydde – med en 15-årig labrador i baksätet. 

Labradoren hittades senare, men fick avlivas.

– Han hoppade in i min bil och backade ut våldsamt. När han kom ut på vägen klev två personer ut ur en annan bil och började skjuta ett antal skott mot min bil som for i väg i hög hastighet, berättade ögonvittnet Ulla Thomsen efter skottdådet. 

Mikkel Midtgaard Søder, 31, är internationellt efterlyst efter den interna Hells Angels-konflikten i Danmark.Foto: Polisen

”Inte hört något alls från honom”

Kvällsposten har även tidigare rapporterat att dansk polis är övertygad om att Mikkel Midtgaard Søder ligger bakom skottlossningen och han har varit efterlyst över hela Danmark för skottdådet. När han inte dök upp till en häktningsförhandling i våras blev han även internationellt efterlyst.

Men flera månader har passerat, och Mikkel Midtgaard Søder uppvisar inga livstecken alls. Polis har ingen som helst aning om vart han kan ha tagit vägen – och utesluter inte att han kan vara död. 

– Status är att vi inte har hört något alls från honom sedan vi efterlyste honom offentligt. Vi har inte tagit emot några livstecken, säger Mathias Arvidsen, utredare vid polisen i Nordsjälland. 

Ekstrabladet: Kan han vara död? 

– Vi kan inte utesluta det. Men samtidigt, det finns ingenting som tyder på att han ska vara död.

Mikkel Midtgaard Søder var tidigare medlem i Hells Angels på Amager i den danska huvudstaden Köpenhamn.Foto: PEO MÖLLER / TOPSNEWS

Konflikt inom danska HA

Dansk polis misstänker att skottlossningen i Plejelt går att koppla till en pågående konflikt inom Hells Angels. Såväl Mikkel Midtgaard Søder som den man som flydde i bilen ingick tidigare i en tajt grupp inom Hells Angels, som gick med i mc-gängets fraktion på Amager ungefär samtidigt. 

Innan dess var Mikkel Midtgaard Søder en del av ärkerivalen Bandidos. 

I samma tajta grupp ingick även Thomas ”Tito” Josic, som uteslöts ur Hells Angels i våras. Kort efter uteslutningen sköts ”Tito” ihjäl under uppmärksammade former när han besökte sin exfru. 

”Svårt att gömma sig i Danmark”

Dansk polis misstänker att det är Mikkel Midtgaard Søder som öppnade eld mot bilen i januari. Dessutom utreder polisen om det skottdådet har en koppling till mordet på ”Tito” fyra månader senare.

Men huvudmannen själv har alltså inte gått att höra, eftersom han lyckats hålla sig borta från polisens radar under mer eller mindre hela året.

– Jag vet av erfarenhet att det är svårt att gömma sig i Danmark. Vi ser sällan folk som lyckas hålla sig gömda under lång tid, säger poliskommissarie Lau Thygesen till Ekstrabladet. 

– Det finns inte så många platser att gömma sig på och det är få personer som orkar sitta i en stuga i flera månader. Det hör ihop med personligheten. Det är väldigt få kriminella som har mentaliteten som krävs för att gömma sig på egen hand. 

Detta har hänt

25 januari 2019

Två okända gärningsmän skjuter som en flyende bil. Polisen misstänker att en av skyttarna var Mikkel Midtgaard Søder från mc-gänget Hells Angels. I den flyende bilen färdades en person med tidigare anknytning till Hells Angels. 

 

4 maj

Thomas ”Tito” Josic skjuts ihjäl i samband med att han besöker sin exfru. Mordet är ouppklarat, men dansk polis har undersökt eventuella kopplingar till skjutningen i januari.