Vädret lättar något i veckan och solsken väntas med start på onsdag. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNVädret lättar något i veckan och solsken väntas med start på onsdag. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Vädret lättar något i veckan och solsken väntas med start på onsdag. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILDFoto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD
 Foto: STEFAN LINDBLOM/HELSINGBORGS-BILD

Efter snön – nu blir det plusgrader

Publicerad

Snön är på väg bort från södra Sverige.

Som värst kan inlandet norr om Skåne få snöblandat regn natten mot onsdag.

– Onsdagen ser jättefin ut, säger meteorologen Johan Groth.

Efter flera dagar med snöfall i stora delar av Sverige så ser vädret nu ut att bli desto bättre. Under veckan väntas ingen snö alls i de allra sydligaste delarna av Sverige, och i stora delar av Götaland kan det som värst bli snöblandat regn. 

Måndagen bjuder på upp till fem grader, men med rejäl molnighet.

– Det blir en tilltagande sydostvind som blir allt mildare. Måndag ser ut att bjuda på fyra till fem grader och troligtvis mest uppehåll med mycket moln, säger meteorologen Johan Groth.

På måndag drar nederbörd in som blir kvar tills natten mot onsdag.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Solsken på onsdag

Ett omfattande regnområde kommer att dra in över Sverige med start på måndag och med det kommer även skyfall. Regnet väntas upphöra först under natten mot onsdag. 

– Regnet kan få en avslutning med inslag av snö norr om Skåne, innan det klarnar upp helt på onsdag, säger Johan Groth.

Det kan infinna sig en viss vårkänsla med start på onsdag då det blir flera plusgrader i stora delar av landet. I delar av Skåne väntas upp emot fem grader, enligt SMHI.

– Det kan bli en stabil andra halva på veckan. Onsdagen ser jättefin ut när den omfattande nederbörden försvinner, säger Johan Groth. 

"Vintern kämpar på"

Men än är det inte dags att fira vårens ankomst. Vädret blir rejält växlande med start på onsdag, med flera plusgrader på dagen och rejäl kyla på kvällen.

– Så på morgonen får man räkna med att behöva skrapa bilen, säger Groth.

– Den kalla luften gör så att det blir minus på kvällarna och plus på dagarna. Vintern kämpar fortfarande på men har det riktigt tufft.

Hur kallt det blir på natten beror dels på hur mycket snö som överlever måndagen och tisdagens kraftiga nederbörd. 

– Blir snötäcket kvar så sjunker temperaturerna mer på nätterna, säger Groth. 

 

LÄS MER: Med värmen kommer pollensäsongen – ny prognos varje vecka

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag