Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter SD-avhoppet – nytt styre i Bromölla

Efter att ha varit ett av Sverigedemokraternas skyltfönster stod den skånska kommunen plötsligt utan styre när SD hoppade av. Nu står det klart att Socialdemokraterna tar vid i Bromölla, rapporterar SVT Nyheter Skåne .

SD:s kommunalråd lämnade sin post över en natt. Drygt 12 000 invånare stod oväntat utan politiskt styre när SD, som regerat i minoritet med stöd av M och KD, aviserade sin sorti.

Det har inte gått att driva partiets politik och leda ett minoritetsstyre, enligt lokala företrädare för partiet som tillsammans med andra partier inte lyckades få till stånd någon bred lösning.

Men efter två månader har kommunens tidigare kommunalråd Jenny Önnevik (S) åter valts till ny kommunstyrelseordförande och kommunalråd i Bromölla. Vilka andra partier som är med i uppgörelsen är ännu oklart – under tisdagen håller Socialdemokraterna pressträff med bland annat KD och V.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!