Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter kylan – nu blir det varmare igen

Hör meteorologen Lasse Rydqvist från Storm berätta om vädret de kommande dagarna.
Det blir förhållandevis milt väder de kommande dagarna.Foto: BADAHOS / Colourbox
På sina håll kan det även regna. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det värsta är över – för nu. 

Enligt meteorolog Lasse Rydqvist drar nu ett mildare väder in över Sydsverige.

– Men det kan så klart komma att ändras, säger han.

De senaste dagarna har det varit kallt på många håll i landet. Inte minst i Sydsverige där framför allt nätterna dominerats av minusgrader.

På flera håll har det dessutom snöat. Men nu verkar det bli några grader varmare, uppger meteorologen.

– Det är lite mildare luft på gång. På tisdag hamnar vi på 5-7 plusgrader mitt på dagen. Det kan bli blåsigt i Sydvinden. Nattetid ligger det också på plussidan, även om det kan gå ner till nollan i norra Skåne, säger Lasse Rydqvist.

Efter en inledning av november som Lasse Rydqvist beskriver som kallare än normalt blir det nu plusgrader på många håll.

– Helgen har varit betydligt kallare än framöver, säger han. 

Och det blir ett stabilt väder veckan ut, spår meteorologen.

– Det är ett nytt regn som drar in mot torsdag, då är det regn tiill en början på dagen med ganska liknande temperaturen, säger han. 

– Nu i den närmsta tiden kommer det att vara rätt milt faktiskt, veckan ut faktiskt. Det ligger på ungefär samma nivå.

Varmare än normalt

Enligt prognosen från Storm Geo väntas det förhållandevis milda vädret hålla i sig en bra tid framöver. Med största sannolikhet kommer kylan åtminstone inte den här veckan.

Det kan dröja till slutet av månaden innan det blir minusgrader i Sydsverige igen, på dagtid.

– Vissa prognoser säger att det blir varmare än normalt en bra bit in i november, i alla fall nu och två veckor framåt. Än så länge går det inte att se när det skulle vända och bli vintrigt och kallt igen, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm. 

– Men det kan så klart komma att ändras.

Kallt nattetid

Men även om det blir ett milt väder dagtid finns det en risk att det nattetid blir betydligt kyligare. 

Natten till onsdag finns en risk för nollgradigt, och ju längre veckan lider, ju större risk är det för kyliga nätter.

– Sen kan det bli enstaka plusgrader och någon natt gå ner till någon minusgrad på nytt. Det hänger ihop med molnigheten, det styr väldigt mycket hur kallt det blir. Mot fredag har vi klara förhållanden kväll och natt, då kan det krypa ner. 

– Annars blir det runt nollan och på plussidan. 

Prognos ort för ort

Halmstad: På onsdag väntas cirka sju plusgrader, molnigt men utan nederbörd. Även om solen kan titta fram på torsdagen är vädret ganska stabilt under hela veckan – med liknande temperaturer och nederbörd.

 

Lund: Till helgen blir det nästan tio grader i Lund – men med regn. Enligt SMHI faller det 1,2 millimeter nederbörd. Dagarna före är det något kyligare med 6-8 grader. Svag vind. 

 

Karlskrona: På den östra sidan av landet väntas mer regn än på den västra. Redan på torsdag faller 6,8 millimeter . Temperaturerna ligger kring 5-8 grader. Till helgen blir det någon temperatur varmare – tio grader.

 

Växjö: Temperaturer kring tre plusgrader i mitten av veckan – och sen blir det bara bättre. Helgen bjuder på temperaturer kring åtta grader. Finns risk för regn, framför på torsdag. Enligt SMHI faller det 6,8 millimeter. 

 

Trelleborg: Det finns risk för regn främst på torsdag, fredag och lördag. Men dagarna före väntas en temperatur på sju grader och utan nederbörd. På fredag väntas det blåsa upp till elva meter per sekund.