Lars Roslund är strålande glad över att tomten har hittat hem igen. Foto: PrivatLars Roslund är strålande glad över att tomten har hittat hem igen. Foto: Privat
Lars Roslund är strålande glad över att tomten har hittat hem igen. Foto: Privat
Nu är tomten tillbaka på sin plats framför granen i foajén – tillsammans med sin vän julbocken. Foto: PrivatNu är tomten tillbaka på sin plats framför granen i foajén – tillsammans med sin vän julbocken. Foto: Privat
Nu är tomten tillbaka på sin plats framför granen i foajén – tillsammans med sin vän julbocken. Foto: Privat
Nu vankas det glögg och fotboja för tomten berättar butiken på sin facebooksida. Foto: PrivatNu vankas det glögg och fotboja för tomten berättar butiken på sin facebooksida. Foto: Privat
Nu vankas det glögg och fotboja för tomten berättar butiken på sin facebooksida.  Foto: Privat

Efter fräcka stölden – Icas tomte är tillbaka!

Publicerad

Under helgen stal någon Ica Supermarket i Staffanstorps älskade tomte som stod i foajén.

Genom medier och Facebook gick Ica-handlaren Lars Roslund ut med ett erbjudande  till tjuven – om tomten kom tillbaka under dagen skulle butiken inte polisanmäla.

Erbjudandet fungerade!

– Huvudsaken är att han är tillbaka och mår bra, säger Lars Roslund, Ica-handlare.

På måndagen skrev Ica-handlaren Lars Roslund, chef för Ica Supermarket i Staffanstorp, ett argt inlägg på butikens hemsida. Någon hade nämligen stulit butikens maskot – en tomte – som varje år står i butikens foajé. Facebookinlägget löd:

"Till dig som har stulit tomten under granen i foajén: Du finns på övervakningsfilm och du kommer att polisanmälas om du inte lämnar tillbaka honom i idag!"

Kvällsposten skrev om den försvunna tomten, tätt följd av flera andra tidningar – och det gav resultat. Under dagen kom någon och lämnade in tomten igen. Dock inte någon av personerna som Lars Roslund hade sett på övervakningsfilmen.

– Det var kanske var någon vän till en vän men den lämnades in i kassan med orden "här är den", säger Lars Roslund.

https://www.facebook.com/ICA.Supermarket/photos/a.109238059123499.4596.109216962458942/1507294019317889/?type=3

Han blev glad när nåddes av den goda nyheten men ännu gladare när han kom till jobbet på tisdagsmorgonen och upptäckte att tomten är helt oskadd.

"Alla är värda en andra chans"

Butiken har under dagen gjort ett nytt facebookinlägg där tomten dricker glögg för att fira sin återkomst. Nu ska Lars Roslund sätta en kedja på tomten för att undvika att något liknande händer igen.

– Han ska få fotboja så vi inte får någon upprepning av detta, säger han.

LÄS MER: Ica-butikens ultimatum till fräcka tomtetjuven

Äntligen hemma i Ica-butiken igen!Foto: Privat

Butiken har hållit sitt löfte – någon polisanmälan blir det inte av saken. Lars Roslund lägger till att han har ett meddelande till personerna som stal tomten:

– Alla människor är värda en andra chans och tomten hoppas att de får en riktigt god jul de också. De ska säkerligen få något paket, kanske en egen liten tomte så de slipper låna, säger han.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag