Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter dådet: Ica-butiken tar bort knivarna från hyllorna

På torsdagen knivskars en kvinna på Ica Maxi i Olofström. Hennes tillstånd bedöms vara allvarligt. Foto: PEO MÖLLER / PEO MÖLLER / LOCALEYES
Nu väljer butiken att plocka bort knivarna. Bilden är från en annan butik. Foto: JOHANNA SVENSSON

I torsdags knivskars en kvinna i magen på Ica Maxi i Olofström.

Kvinnans skadeläge är allvarligt men uppges vara stabilt.

Nu tar butiken bort knivarna från butikshyllorna, rapporterar TT.

På torsdagen blev en kvinna i 50-årsåldern attackerad och knivhuggen på Ica Maxi i Olofström. Hon fördes i ambulans till sjukhus. 

Polisen fick larmet klockan 12.19 och snart kunde en man gripas misstänkt för dådet.

– En kvinna med skärskador anträffades på platsen. Patrullen kunde också gripa en man misstänkt för att ha orsakat hennes skador, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen i region syd.

Enligt vittnen i butiken hade mannen uppträtt hotfullt mot flera kunder, innan han knivhögg kvinnan.

– Han sprang omkring och knuffade på folk, sa en äldre man till Sydöstran. Det verkade som om han var påverkad av något.

Kvinnan är allvarligt skadad

Mannen ska ha plockat på sig en kniv från butikshyllorna och sedan attackerat kvinnan. Han utdelade ett hugg mot kvinnans mage.

– Den information som vi fått är att hon har opererats. Läget är allvarligt, men stabilt, säger Tony Holmberg, vd för Ica Non Food till TT på fredagen.

Efter dådet hittades en tom förpackning för en kökskniv som såldes i butiken. Nu har butiken valt att ta bort knivarna från butikshyllorna.

– Man har tagit ett lokalt beslut i butiken med hänsyn till händelsen och berörda personer. Det är inte för att det är farligt, men med hänsyn till den tragiska händelsen och eventuella associationer det kan väcka lokalt, säger Tony Holmberg, vd för Ica Non Food till TT.

Mannen har erkänt

Efter dådet ska mannen sedan ha gått lugnt från platsen, innan en kund stoppade honom. Han greps senare av polis.

Den misstänkte mannen är i 50-årsåldern. På grund av de skador som kvinnan fick rubricerar polisen ärendet som försök till mord. Mannen har i förhör erkänt brottet, men ännu finns inga uppgifter om eventuella motiv. 

– Han är delgiven misstanken om försök till mord, men vi behöver höra honom närmre kring händelseförloppet, säger Malin Niklasson, kammaråklagare och förundersökningsledare till SVT Blekinge.

Valet av offer verkar helt slumpmässigt.

– Det är helt slumpmässigt som jag förstår det. Det finns ingen uppgift om att gärningsman och offer ska ha varit bekanta sedan tidigare, säger Malin Niklasson.