Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter coronakaoset – ovissa framtiden för prinsessan Marie

Vem är vem i det danska kungahuset?
Prinsessan Marie och prins Joachim har haft ett omtumlande år.
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT
Prinsessan Marie fick följa med prins Joachim till Paris, något hon säkert inte hade något emot med tanke på att Frankrike är hennes hemland.
Foto: PATRICK VAN KATWIJK / STELLA PICTURES

Det har varit ett turbulent år för prinsessan Marie och prins Joachim.

Nu verkar ingen veta vad ska göra – inte ens de själva. 

– Det kan hända mycket. Jag håller alla möjligheter öppna och så tar vi det vidare därifrån, säger prins Joachim till Billedbladet

Under corona-krisen har kronprins Frederik och kronprinsessan Mary befäst sin position som Danmarks i särklass mest populära par. Genom personliga uppdateringar i sociala medier har de gett det danska folket en inblick i deras liv med viktiga möten, och familjemys. 

I skuggan av kronprinsparet står prins Joachim och prinsessan Marie. Här verkar ingen ha en aning om vad som händer. I Danmark spekuleras det nu om paret själva har koll på vad framtiden bär i sitt sköte. 

– Vem vet? Det är för tidigt att säga. Det kan ske så mycket, sa prins Joachim när han intervjuades av Billedbladet i mitten på maj. 

För ett år sedan hade paret allting utstakat. Prins Joachim skulle börja studera på den erkända franska militärhögskolan Ecolé Militaire och familjen skulle följa med till Paris.

Hela prinsfamiljen.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Kan glömma sitt apanage

Under våren blev det, precis som för många andra, rörigt. Anledningen stavas corona och prinsfamiljen avbröt sin vistelse i Paris för att tillfälligt flytta hem till Danmark. Där väntade isolering.  

– Henrik och Athena var inomhus i flera veckor och det är inte det enklaste för barn i deras ålder, säger prinsessan Marie. 

Men nu har familjen åkt tillbaka till Paris igen. Utbildningen ska slutföras och framtiden ska stakas ut. 

Ett är säkert, om familjen väljer att fortsätta bo utomlands kan de glömma sitt apanage från den danska staten. Det tror i alla fall kungahusexperten Søren Jakobsen 

– Han kan bara göra anspråk på sitt fulla apanage om han kommer hem och åter träder in i kungahuset utan att ha ett jobb i utlandet, säger han till Se og Hør

Förra året fick prins Joachim och prinsessan Marie 5,3 miljoner i apanage. Hur det ser ut framöver verkar ingen veta.

TV från arkivet: 

Måste återvända till slottet – berättar om skräcken.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!