Pernilla Kilbråten bröt sitt nyckelben vid en bilolycka. Foto: PrivatPernilla Kilbråten bröt sitt nyckelben vid en bilolycka. Foto: Privat
Pernilla Kilbråten bröt sitt nyckelben vid en bilolycka. Foto: Privat
Till Pernillas undsättning kom en okänd man och hjälpte henne. Foto: PrivatTill Pernillas undsättning kom en okänd man och hjälpte henne. Foto: Privat
Till Pernillas undsättning kom en okänd man och hjälpte henne. Foto: Privat

Efter bilkraschen letar Pernilla efter sin hjälte

Publicerad

När Pernilla Kilbråten körde på en isfläck halkade bilen av vägen.

De sex barn som befann sig i bilen kunde ta sig ut – men Pernilla själv kände att hon var skadad.

Till hennes undsättning kom en okänd man, som stabiliserade hennes skadade kropp.

– Jag vill tacka honom personligen, därför har jag sökt honom i ett inlägg på Facebook, säger hon.

Med fem yngre barn och en 17-åring satte sig Pernilla Kilbråten, 31, i bilen på lördagskvällen. De skulle åka från hemmet i Linderöd till en affär i Tollarp, för att handla godis. Men bilfärden slutade på ett sätt som ingen av dem hade räknat med.

– Jag körde på en isfläck och tappade kontrollen på bilen. Det enda jag kunde tänka på var att försöka krascha med bakdelen av bilen först, för att minska skaderisken. Hade vi kört av med fronten först hade vi troligtvis inte överlevt. Vi skulle dessutom ha hamnat i ett stup om bilen inte hade stannat i tid, säger hon.

När Pernilla hade konstaterat att barnen i bilen mådde bra tog 17-åringen hand om de yngre.

– De gick ut ur bilen och jag stannade kvar. Jag kände att jag hade skadat någonting i axeln och ville inte att barnen skulle se mig ha ont.

 

LÄS MER: Två barn till sjukhus efter krasch vid E22

 

Söker efter sin räddare

Mitt i olyckskaoset kom en vit skåpbil på vägen, som stannade till vid den kvaddade bilen.

– En man i 30–35-årsåldern stannade skåpbilen och kom till vår undsättning. Han tog in barnen i värmen i sin bil och lugnade dem på ett så fint sätt. Sedan gick han över till mig, som satt kvar i bilen. Killen satt hos mig, stabiliserade min nacke och pratade lugnande med mig, ända tills polis och ambulans kom. Jag är oerhört tacksam, jag vet inte hur jag hade klarat det utan honom.

Mannens pappa anslöt en stund senare och hjälpte också till på platsen.

– Han var nog mellan 55-60 år och hjälpte till med barnen när hans son satt hos mig, säger Pernilla Kilbråten.

För att tacka dem personligen har Pernilla nu lagt ut ett inlägg på Facebook, där hon söker efter sonen och pappan.

I ett inlägg på Facebook söker Pernilla efter sonen och pappan.Foto: Skärmdump

– Det enda jag vet är att de hade varit i Tollarp och rensat fisk på en fiskodling. Jag känner att jag vill tacka dem, hur jag hade klarat det utan killens hjälp vet jag inte, säger hon.

Bröt nyckelbenet

Två av barnen fick föras till sjukhus med ambulans. Pernilla själv bröt ett av sina nyckelben vid kraschen, men menar att de hade tur i oturen.

– De två barnen som åkte till sjukhus klagade på nacksmärtor, sedan var de förstås chockade också. På sjukhuset konstaterade man att de inte hade några direkta fysiska skador. Jag själv bröt ett nyckelben och går på smärtstillande nu. Men vi mår bra, om man tänker på hur det kunde ha gått. 

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag