Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bilbränderna – polis vädjar om hjälp

Under kvällen och natten har det brunnit i minst sju olika bilar i Malmö.
Foto: MIKAEL NILSSON

Ytterligare flera bilar brann i Malmö natten mot söndag.

Totalt har omkring 70 bilar brunnit sedan 1 juli och nu vädjar polisen om hjälp för att stoppa bilbrännarna.

– Vi ber aktivt om hjälp om information från människor om vad de ser och finns själva mer synliga på platser där bilbränderna skett, säger Ewa-Gun Westford vid polisen i region Syd till TT.

Natten mot söndag drabbades Malmö återigen av en serie bilbränder. På bara några timmar började det brinna i minst tio bilar på sju olika adresser.

Larmet om den första bilbranden kom vid 00.12, den sista 04.25. Räddningstjänst och polis skickades ut till platserna.

– Det har brunnit på spridda adresser i Malmö. Som jag förstår det är det privatbilar som har brunnit, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen region syd.

Ingen misstänkt person har gripits för nattens bränder och samtliga bränder ska ha släckts av räddningstjänst.

Bränderna skapar oro och för med sig stora problem för samhället och de enskilt drabbade.

– Det är klart att det är ett stort problem. Det är stora värden som brinner upp och det skapar oror och otrygghet, säger Anna Göransson.

Tidigare nätter har polisen i Malmö satt in en helikopter för att motverka bilbränderna. Flera personer har reagerat på detta – då det stört deras nattsömn.

Till TT säger polisen att man kraftsamlar för att få bukt med problemet, och att man får ta resurser från andra delar av verksamheten.

– Tyvärr får lite andra ärenden vänta, vi försöker kraftsamla resurserna här och se om vi kan nå någon framgång, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion syd, till TT.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp för att förebygga fler bränder.

– Av de boende i dessa stadsdelar vill ju 99 procent ha lugn och ro. De som anlägger bränderna jobbar i mörker och polisen kan inte vara på plats på varenda meter. Redan nu ser vi att folk vill hjälpa till men hittills har det ännu inte lett till att vi har någon formellt misstänkt för bränderna. Vi tror det handlar om unga män som drar omkring, säger Ewa-Gun Westford presstalesman vid Polisen vid region Syd, till TT.


LÄS MER: Facit: 64 bilbränder i Malmö - bara i sommar


Ingen person har skadats i samband med bränderna.


Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste sydsvenska nyheterna!

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!