Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter belöningen får polisen nya tips om försvunne Lelle

Lelle Hildebrand försvann spårlöst från en konsert med Hammerfall i Sölvesborg 1999.
Foto: / OKÄND
Kommissarie Bo Lundqvist vid polisens Kalla fall-grupp i region Syd utreder Lelle Hildebrands mystiska försvinnande.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Turnéledaren Lelle Hildebrand försvann spårlöst och tros ha blivit mördad.

Hans kropp har aldrig hittats men efter att hans syskon utfäste en belöning på 350 000 kronor har flera tips kommit in till polisen.

– Det är många uppgifter som vi har fått och flera av dem bedöms som intressanta, säger Bo Lundqvist, chef vid polisens Kalla fall-grupp.

Lelle Hildebrand arbetade som turnéledare för hårdrocksbandet Hammerfall när han försvann  spårlöst i samband med en spelning i Sölvesborg 25 januari 1999.

Sedan den kvällen har han varit spårlöst försvunnen. Polisens teori är att han blev mördad men trots intensiva sökinsatser har hans kropp aldrig hittats.

Efter att ha varit nedlagd i flera år togs förundersökningen om det misstänkta mordet upp igen och i december förra året genomförde polisen ett antal nya dykningar i vattendrag som ansågs vara intressanta i sökandet efter Lelle Hildebrand. Men även de åtgärderna var resultatlösa.


LÄS MER: Så ska polisen lösa det mystiska försvinnandet


Förra veckan meddelade Hildebrands syskon att de utfäst en belöning på 350 000 kronor till den som kan lämna information som leder till att kroppen hittas eller att någon döms för mordet. Belöningen togs även upp av Leif GW Persson i SVT:s "Veckan brott".

Sedan dess har polisen fått in en rad intressanta tips att arbeta med.

– Egentligen har det kommit flera tips sedan vi gick ut offentligt och berättade att vi jobbade  med fallet, men sedan nyheten om belöningen kom och att man tog upp det i "Veckans brott", har vi sett att antalet tips har ökat, säger Bo Lundqvist.

Tips på platser

Han vill inte nämnare kommentera tipsens innebörd men säger att det främst handlar om geografiska platser, områden där Lelles kvarlevor kan finnas.

– Vi har ett bra samarbete med Missing People, så fort vädret blir bättre ska de sätta i gång och leta på olika platser utifrån en prioriteringslista, säger han vidare.

Han utesluter inte heller att det kan komma att bli fler dykningar efter eventuella kvarlevor eller andra spår av Lelle Hildebrand.