Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eddie och vännerna umgås i garderoben

Vitt, zebra, guld och mässing. Men modebloggaren och Malmös ledande fashionista, Eddie Fischer, bryter av fint med sin giftgröna kjol, nästrumpor och mockastövletter med stilett från Zara. "Nej det är inte Zlatan på väggen " säger, Eddie. "Det är ju George Michael, min man älskar hans musik".
Foto: Christer Wahlgren
Eddie visar runt i sitt dressing room, en gång husets bastu. En lyxig väsksamling men bland kläderna hittar vi allt från H&M och Zara till Prada och andra lyxetiketter. "Jag älskar att blanda högt med lågt".
Foto: Christer Wahlgren
Eddie i det rena, vita matrummet. "Älskar den rena, lite fyrkantiga funkisstilen", säger hon.
Foto: Christer Wahlgren
Eddie och Mickes sovrum. Givetvis i svart och vitt.
Foto: Christer Wahlgren
Guld och mässing går igen mot de vita bakgrunderna.
Foto: Christer Wahlgren
"Rustningen, som vi kallar Lancelot, den är Mickes leksak, men han kommer inte i den, männen var mindre på den tiden", säger Eddie.
Foto: Christer Wahlgren
I Eddies garderob finns mycket utrymme för att umgås. Här brukar hon och väninnorna samlas och dricka vin och prova skor.
Foto: Christer Wahlgren
1 / 7

Hon har varit en del av Malmös modescen i drygt 20 år.

Men i dag är Eddie Fischer, 43, mest känd för sin blogg som vänder sig till vuxna kvinnor och nyfikna 20-åringar.

– Jag lever familjeliv, älskar mode och är ute på fester. Det är många kvinnor i min ålder som identifierar sig med mitt liv, säger Eddie när hon tar emot hemma i familjens kedjehus Malmö.

Redan som liten lekte Eddie Fischer att hon jobbade i klädaffär. Under åren har vi kunnat se henne i kända Malmöbutiker som Spirit, Zebra/Cenino (numera bara i Helsingborg), Le Make och i dag hos Bitte Kai Rand. Men hem och inredning har också varit en viktig del i Eddies liv. Under fyra år jobbade hon även med möbler och inredning.

Det var när Eddie tillsammans med maken Micke och sonen Marcus, flyttade från en stor lägenhet i Malmö till ett kedjehus på 200 kvadratmeter i Djupadal, som hon kunde börja ta ut svängarna ordentligt.

Husets 70-talsfasad i gult tegel säger inte heller så mycket om vad som döljer sig där inne.

– Jag vill gärna ha det så, fasaden får gärna vara lite anonym, inte så iögonfallande. Det är inne i huset som det händer, säger Eddie.

– Vi blåste ut allt, gjorde en invändig make over och jag intog rollen som "platschef" för hantverkarna. Jag visste exakt hur jag ville ha det. På tre månader var första våningsplanet klart.

Stilmässigt är det rena linjer, enkla färger, mycket svart och vitt med accenter av guld och mässing. Det första vi möter när vi kommer in i vardagsrummet är ett jättelikt porträtt av George Michael.

– Min man Micke älskar George Michael så den fick han av mig i födelsedagspresent.

– Mickes stora passion är avancerade ljudanläggningar och musik. Jag låter honom hållas så kan jag utveckla min passion för designväskor.

Jättelik garderob

Att mode och inredning är Eddies stora intresse står klart redan när vi kommit in i hallen. På andra våningen rev man ut bastun och byggde en jättelik garderob – ett "dressing room" på 25 kvadratmeter - där kläder, skor och väskor är pedantiskt uppställda. Stiletterna dominerar definitivt i skoavdelningen.

– Ja jag älskar stilettklackar, säger Eddie och lyser upp.

Hon berättar att när paret har vänner på besök blir det ofta en naturlig uppdelning då Micke och grabbarna samlas runt ljudanläggningen och tjejerna umgås i Eddies dressing room där de får prova och inspireras.

Det har också blivit Eddies karriär.

Hon är stor på Instagram och sen 2012 finns hon under bloggportalen Vavawoom som riktar in sig på lite äldre kvinnor.

– Jag är inte 17 år, 1,80 lång och väger inte 45 kilo... Jag lever vanligt familjeliv, har barn men älskar mode. Är mycket ute i Malmö, på fester, invigningar och premiärer. Det gör att kvinnor i min ålder kan identifiera sig med mig och tänker, det kan ju jag också, även om jag har man och barn. Men även unga tjejer hänger på, de skriver till mig och frågar: hur kan jag bli som du när jag blir äldre, hur ska jag göra?

– Sen är jag tillräckligt gammal för att våga säga vad jag tycker, det finns inga måsten, jag gör det jag själv känner för.

Framgångarna på Instagram och inom bloggvärlden har gett Eddie en viktig roll som marknadsförare av en rad nya, spännande modemärken samtidigt som hon nu även fått en behå uppkallad efter sig, "Eddie bra".

– Tillsammans med Katarina Nyman, som designar lyxiga underkläder, har jag tagit fram en modell som jag länge saknat på marknaden. Det blev Eddie-behån som säljer slut så fort den kommit ut och bland annat finns på NK.

Lätt att modellera om

Nu har familjen Fischer bott i sitt kedjehus i fem år. Allt är färdigt. Men det finns alltid nya idéer och något nytt att göra med huset.

– Huset är renoverat på ett sätt så att det är lätt att modellera om, det händer alltid något nytt. Jag hittar en ny möbel eller en pryl, byter ut och ändrar om. När folk kommer på besök har det ofta hänt något sen sist.

– När jag reser älskar jag att köpa med mig möbler och inredningsprylar, säger Eddie och visar på ett litet guldbord med fågelfötter som hon hittade i Milano.

Hur ser din inredningsfilosofi ut?

– Ljus bas med kontraster som jag hela tiden byter ut efter tycke och smak. Jag vill hela tiden förändra, ibland är det små förändringar men det ger ändå känslan av att något har hänt.

Vad är bäst med det här hemmet?

– Att bara kunna gå ut i trädgården med sitt morgonkaffe, det saknade jag när vi bodde i en lägenhet inne i stan. Trädgården är liten och har funktionen av uterum - inte större än att jag hinner sköta den.

Vad var det som fick dig att tända till på det här huset?

– Att det var rena linjer, och fyrkantigt. Funkiskänslan tilltalar mig, det enkla och det rena.

Lite som din klädfilosofi..?

– Ja till viss del, jag blandar högt och lågt, lyx med budget och på så sätt tilltalar jag en väldigt blandad målgrupp. Jag har skor som kostar från 399 kronor till 6 000 kronor. Jag handlar aldrig för att det är ett visst märke utan för att jag vill skapa en personlig mix.

Visst, i Eddies dressing room hänger det kläder från H&M och Zara men också dyra pälsar och väskor från Hermès, Vuitton, Prada, Dior och YSL.

– Jag säger, en tjej kan inte ha för många väskor, det är en fetisch.

FAKTA

FAKTA

Namn: Eddie Fischer

Ålder: 43

Familj: Maken Micke och sonen Marcus, 19.

Bor: 70-talsvilla i Djupadal, Malmö.

Sysslar med: Driver bloggen Living a style, på Vavawoom.com och är ambassadör för olika klädmärken. Finns på Instagram: @eddiefischer.

Aktuell: Har fått en behå uppkallad efter sig "Eddies bra".

FAKTA

Eddies tre favoriter