Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens ilska mot bilister efter dödsolyckan på E6

Detta ska du tänka på om olyckan är framme.
Långa köer bildades på E6 som stängdes av i båda riktningarna efter olyckan. (Bilden tagen inifrån köande bil.)Foto: Läsarbild.
Bilisterna störde polisens arbete vid olyckan på E6 vid Hofterup, i Kävlinge kommun.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickades på lördagskvällen ut efter en krock mellan flera bilar på E6 mellan Hofterup och Saxtorpsskogen.

En man i 30-årsåldern dog i krocken, och flera personer störde polisens arbete genom att stanna och filma olycksplatsen.

– Vi har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, säger Evelina Olsson på polisen. 

Krocken skedde klockan 21.38 i södergående riktning men alla vägbanorna spärrades av i samband med röjnings- och räddningsarbetet.

En av de inblandade bilarna hade voltat och låg på taket. En tidig uppgift om brand i en av bilarna verkade ha varit felaktig.

En allvarligt skadad person fördes till sjukhus med ambulans. Senare meddelade polisen att den skadade är en man i 30-årsåldern.

Hans liv gick inte att rädda, anhöriga till mannen är underrättade.

– Vi har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen. 

Störde räddningsarbetet

Långa köer bildades i båda riktningarna. Polisen klagade över personer som lämnat sina bilar och var ute och gick på vägbanorna – och satte sig själva i livsfara.

En del av dem störde även räddningsarbetet genom att inte hålla avstånd och att fotografera händelserna på olycksplatsen.

– Våra patruller har fullt upp med själva olyckan och kan inte gå och schasa in folk i sina bilar, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

”Folk var ute och filmade”

– Det var folk som var ute och gick och skulle filma det som hade hänt. De är ju i fara om det kommer ett räddningsfordon som måste fram och har bråttom. Det är beckmörkt på motorvägen.

Bilisterna uppmanades att återvända till sina bilar och stanna i dem. Norrgående körbana öppnades före 23 men trafiken rullade långsamt.

Fyra bilar behövde bärgas från olycksplatsen.

I södergående riktning var E6 från avstängd från trafikplats Lundåkra till trafikplats Löddeköpinge. Vägen väntades inte vara öppen igen före midnatt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!