E6 avstängd efter tvåbilsolycka

Publicerad

Långa köer är att vänta på E6, Hallandsåsen vid Båstad.

Två bilar har kolliderat i höjd med Östra Karup och sträckan har stängts av.

– Det är problem vid avspärrningarna, bilförare vill gärna köra förbi avspärrningarna, säger Kim Hild, presstalesperson för polisen i region syd.

På E6, i höjd med Östra Karup vid Hallandsåsen, har två personbilar kolliderat. Larmet om olyckan inkom klockan 06.33 på tisdagsmorgonen.

Köer har bildats i trafiken och E6:an har stängts av vid Hjärnarp.

– Vi har spärrat av helt och hållet. Det är problem vid avspärrningarna, bilförare vill gärna köra förbi avspärrningarna. Det är inte lönt att man kör förbi en avspärrning – man kommer inte komma förbi alls eftersom man ändå stoppas av köer längre fram. Det är högst lönlöst att göra så, säger Kim Hild, presstalesperson för polisen i region syd.

En person uttrycker klagomål om smärta i ryggen efter krocken.

Bärgare är beställd till båda bilarna.

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag