Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera olyckor i halkan – vägar avstängda

Fem gånger extremvädret slagit ut Skåne.
Foto: Läsarbild
Foto: Läsarbild

Under morgonen har Sydsverige drabbats av halka. 

Strax innan 07.30 körde en bil in i en vajer på E6 norr om Markaryd. Vägen stängdes av. 

Även E22 har varit avstängd under morgonen efter en olycka. En person har förts till sjukhus med ambulans. 

– Det är glashalt på vägarna, riktigt glashalt, säger Hans Fransson insatsledare vid Värends räddningstjänst till SVT.

Halkan har slagit till mot delar av Sydsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i Kalmar län och Öland. Under morgonen har det inträffat flera olyckor. 

Larmet om olyckan på E4 kom 07.30. Enligt SOS hade då en bil kört in i en vajer på E4 norr om Markaryd. 

Olyckan inträffade i södergående riktning och enligt Trafikverket hade den stor påverkan på trafiken i området. 

Enligt uppgifter till SVT Småland berodde olyckan på halt väglag. Flera körfält stängdes av och det skapades långa köer. 

Ingen ska ha skadats allvarligt i olyckan. Det fanns två personer i bilen. 

Flera olyckor

07.53 kom larm om en olycka på väg 23. En kökrock med fyra inblandade bilar. Ingen skadades i olyckan men det skapade långa köer i trafiken in mor Växjö, rapporterar SVT Småland. 

På E4 utanför Helsingborg har det varit långa köer under morgonen. Vägen stängdes av i norrgående riktning efter att en olycka har inträffat mellan Helsingborg södra och Vasatorp. 

På E22 inträffade det en kollision mellan en personbil och en skogsmaskin. Larmet kom strax innan klockan 08. Olyckan inträffade utanför Karlskrona i södergående riktning. Under ett par timmar var vägen helt avstängd. Föraren av personbilen är omhändertagen av ambulans, skadeläget är okänt. 

Utanför Svedala på E65 har en bil kört av vägen i riktning mot Ystad. Enligt Trafikverket är det begränsad framkomlighet på platsen. 

En stund senare, larmet kom strax innan klockan 10, körde en personbil av E65 några kilometer västerut. I höjd med Börringe. Enligt ett vittne från platsen är det mycket halt på vägen. ”Det är solsken och 0.5 grader, det är ingen bra kombination”. 

Så blir vädret resten av veckan

Meteorolog Maria Augutis: ”Tvåsiffriga minusgrader hela vägen ner i Skåne”.

Om kartan

Klimators interaktiva halkprognoskarta uppdateras i realtid och visar det förväntade väglaget på Sveriges vägar nu och de närmaste tolv timmarna. Prognoserna är en kvalificerad uppskattning av kommande väglag som innehåller data från en mängd olika datakällor. Var dock uppmärksam på att vägunderlaget plötsligt kan ändras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!