E4 stängdes av efter lastbilsolycka

Publicerad

Det är avstängt i båda riktningarna på E4 efter en krock.

Enligt Smålänningen  kom en lastbil över på fel vägbana – och en annan tvingades väja ner i ett dike.

– Chauffören har berättat för oss att bromsarna helt låste sig, säger Johan Blom,  styrkeledare på räddningstjänsten i Ljungby, till Smålänningen. 

Larmet om olyckan kom in till SOS tidigt under fredagsmorgonen. Då rapporterades det om en lastbilskrock på E4 i höjd med Kånna, söder om Ljungby. 

Lastbil tvingades väja

Enligt Smålänningen körde en lastbil genom mitträcket vid 04-tiden på morgonen. 

Därför tvingades en annan lastbil – som körde i motsatt körriktning – styra ner i diket för att undvika en frontalkrock. 

— Det är tack vare att den andra lastbilen väjde och körde i diket. Nu har vi bara en trasig lastbil, säger Johan Blom, styrkeledare på räddningstjänsten i Ljungby, till Smålänningen. 

Därför är det nu stopp i båda riktningarna vid olycksplatsen. Anledningen är att det, enligt Smålänningen är komplicerat att bärga lastbilarna. Prognosen är att trafiken kommer släppas på vid 9-tiden under morgonen. 

Trafiken leds nu om via väg 582. 

Tekniskt problem

Ingen person skadade sig i samband med olyckan, som tros ha uppstått på grund av ett tekniskt problem.

— Det finns långa bromsspår på vägen. Chauffören har berättat för oss att bromsarna helt låste sig, säger Johan Blom till Smålänningen. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag