Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

E22 stängs av efter ny olycka

E22 är avstängd – på nytt – efter krock mellan flera fordon på torsdagskvällen.

Sedan tidigare är vägen totalstängd efter att en lastbil vält och börjat läcka farligt gods i Bromölla kommun. 

– Vi har fått från SOS att det är en krock mellan flera fordon, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i syd.

Det är mellan Gastelyckan och Lund norra som trafikolyckan har skett. Det ska enligt polisen vara flera bilar inblandade. Men ingen är allvarligt skadad.

Flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans har dock skickats till platsen. Det är den andra allvarliga olyckan på E22 under torsdagen. Vägen kommer att stängas av i båda riktningarna och trafiken kommer att dirigeras om. Hur länge stoppet varar är dock okänt.

En av förarna som var inblandade i olyckan har enligt polisen lämnat platsen. Föraren söks av flera patruller, däribland hundpatrull.

Till följd av det pågående eftersökandet har polisen även stängt av södergående körbana från Lund norra, skriver polisen på sin hemsida.

Stopp sedan tidigare

E22 är på torsdagskvällen en riktig otursväg. Sedan tidigare är vägen totalstängd i Bromölla efter att en lastbil, med farligt gods, har vält i höjd med Trolle Ljungby. Ett frätande ämne riskerar att läcka ut och vägen ska saneras på bland annat diesel.

Där beräknas vägen vara avstängd hela natten.

 

LÄS MER: Lastbil har vält – farligt ämne kan läcka ut • E22 stängs hela natten

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!