E22 stängs av efter ny olycka

Publicerad
Uppdaterad

E22 är avstängd – på nytt – efter krock mellan flera fordon på torsdagskvällen.

Sedan tidigare är vägen totalstängd efter att en lastbil vält och börjat läcka farligt gods i Bromölla kommun. 

– Vi har fått från SOS att det är en krock mellan flera fordon, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i syd.

Det är mellan Gastelyckan och Lund norra som trafikolyckan har skett. Det ska enligt polisen vara flera bilar inblandade. Men ingen är allvarligt skadad.

Flera polispatruller, räddningstjänst och ambulans har dock skickats till platsen. Det är den andra allvarliga olyckan på E22 under torsdagen. Vägen kommer att stängas av i båda riktningarna och trafiken kommer att dirigeras om. Hur länge stoppet varar är dock okänt.

En av förarna som var inblandade i olyckan har enligt polisen lämnat platsen. Föraren söks av flera patruller, däribland hundpatrull.

Till följd av det pågående eftersökandet har polisen även stängt av södergående körbana från Lund norra, skriver polisen på sin hemsida.

Stopp sedan tidigare

E22 är på torsdagskvällen en riktig otursväg. Sedan tidigare är vägen totalstängd i Bromölla efter att en lastbil, med farligt gods, har vält i höjd med Trolle Ljungby. Ett frätande ämne riskerar att läcka ut och vägen ska saneras på bland annat diesel.

Där beräknas vägen vara avstängd hela natten.

 

LÄS MER: Lastbil har vält – farligt ämne kan läcka ut • E22 stängs hela natten

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag