Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dykare söker igen efter försvunne Mattias, 17

Se rapporteringen från helgen då Mattias försvann
Mattias, 17, har varit försvunnen i två veckor.
Foto: Polise
Ann Louise Gustafsson, pressansvarig vid Missing People.
Foto: JENS CHRISTIAN
Så här såg sökinsatsen ut två dagar efter att Mattias försvann.
Foto: JENS CHRISTIAN
17-åringen har fortfarande inte hittats.
Foto: JENS CHRISTIAN

Mattias, 17, har varit spårlöst försvunnen i över två veckor.

Polisen utreder det fortfarande som misstänkt människorov – och på söndagen söker dykare och andra frivilliga efter honom.

17-årige Mattias sågs sist när han lämnade en fest i stadsdelen Hjortsberg i Ljungby. Det var på natten till lördag för två veckor sedan. 

Efter en intensiv sökinsats under hela helgen avslutade polisen det aktiva sökandet efter honom. Några dagar senare upprättades en anmälan om människorov.

– Det finns ingen misstänkt, utan det är på förekommen anledning. Det handlar om en uppgift som kommit in till oss, sa lokalpolisområdeschef Roger Olsson då.

Polisutredningen har sedan dess fortsatt och frivilligorganisationen Missing People har fortsatt det aktiva sökandet i Ljungby med omnjed. Så även på söndagen.

– Folk är ute och söker för fullt, vi är ett 80-tal personer. Vi söker på samma sätt som tidigare, både efter person och föremål, säger Ann Louise Gustafsson, pressansvarig vid Missing Peoples insats.

Under söndagen söker även dykare på nytt efter 17-åringen – detta efter att hundar förra veckan markerade på en plats intill Lagan, rapporterar SVT Nyheter Småland. Området söks med bland annat hundar och undervattensdrönare.

TV: Så bör du agera nu och detta ska du avstå

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!