Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dykare sätts in i sökandet efter försvunna Emilia, 20

Foto: Privat

Emilia, 20, har varit försvunnen från sitt hem i Tollarp i över tio dagar. 

Men sökandet efter henne fortsätter.

Under tisdagen sätts polisens dykare in i sökarbetet.

Sjöpolisen har under förmiddagen genomfört dykningar i Vramsån i Tollarp i jakten på den försvunna 20-åriga Emilia i Tollarp i Skåne.

– För att se om det finns något relevant i vattnet där, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT.

Frivilligorganisationen Fikk fortsätter att hjälpa till i sökarbetet under tisdagen och tar bland annat hjälp av eftersökshundar.

– Vi fortsätter i de sektorer som vi bedömer att vi behöver göra omtag i från i går kväll. Det var ganska mörkt i går och eländig terräng så där är några bitar vi får avsöka i dagsljus. Därefter fortsätter vi i de sektorer vi har planerade, säger Daniel Brodin, verksamhetschef för Fikk.

Misstänker brott

Det var fredagen den 22 november som 20-åriga Emilia Lundberg sågs sista gången. Sedan dess vet varken hennes anhöriga eller polisen vad som hänt.

Redan dagen efter gick organisationen Missing People ut med en efterlysning. Tre dagar senare vädjade Emilias familj om allmänhetens hjälp att få klarhet i försvinnandet.

I lördags hittade frivilliga från sökorganisationen FIKK fynd i skogsterrängen i anslutning till Tollarp.

Det gjorde att polisens sökande intensifierades. 

– Det är föremål som har hittats. Vi vill inte berätta vad det är för föremål, vi ska undersöka om det har bäring i det här fallet, berättade Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen. 

Enligt uppgifter till Kvällsposten handlar det bland annat om en tunn jacka som hittats i området, något som bekräftades av Emilias faster. Jackan ska ha legat uppkastad på ett pumphus.

Fynden som gjorts

Enligt Kvällspostens fotograf på platsen hittades också ett blått cigarettpaket. Paketet anträffades bara någon meter från Kärleksstigen, som ringlar fram i området. 

Någonstans i det aktuella strövområdet ska också Emilias telefon ha tystnat för gott under fredagen den 22 november.

Det var torsdagen den 28 november som polisen inledde en brottsutredning med misstanken människorov.

Då hade Emilia varit försvunnen i sex dagar.  Ärendet leds av åklagare David Ludvigsson.

Person med cykel sågs med Emilia 

Misstanken är att Emilia förts bort av någon mot sin vilja.

– Här har vi något som inte stämmer. En person som försvinner frivilligt lämnar som regel alltid något besked efter sig, har Robert Loeffe tidigare sagt. 

https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/map/emilila/

Alla ytterligare ansträngningar från polisens sida om att få klarhet i vad som hänt har inte lyckats.

En mansperson med cykel ska också ha setts tillsammans med Emilia samma eftermiddag hon försvann. Enligt uppgift gjordes iakttagelsen i anslutning till 20-åringens bostad i Tollarp.

– Vi vet ju inte om just det det har någon koppling till försvinnandet. Men det är en märklig omständighet att personen aldrig hört av sig till polisen, har Jenny Lundberg, som är Emilias faster, tidigare sagt. 

Beslutet att koppla in dykare i sökandet efter Emilia togs under tisdagen av sjöpolisen. Vramsån ligger i närheten av där Emilia försvann.