Martina Kveldstad, 41, är dömd till livstids fängelse för mord på sin mamma och en 53-årig kvinna. Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSENMartina Kveldstad, 41, är dömd till livstids fängelse för mord på sin mamma och en 53-årig kvinna. Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN
Martina Kveldstad, 41, är dömd till livstids fängelse för mord på sin mamma och en 53-årig kvinna. Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN
Hinseberg, här sitter Martina bakom lås och bom. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDENHinseberg, här sitter Martina bakom lås och bom. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Hinseberg, här sitter Martina bakom lås och bom. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Dubbelmördaren Martina, 41, får ersättning för puderdosa

Publicerad

Martina Kveldstad, 41, är dömd till livstid för dubbelmord.

Hon har under sin tid i fängelset hamnat i flera konflikter med kriminalvårdare.

Den här gången handlar det om en förstörd puderdosa av märket Lancôme.

I december 2010 fick Martina Kveldstad sin dom av Göta hovrätt - livstids fängelse för att ha mördat sin mamma i hennes bostad i Värnamo men också för mord på en 53-årig kvinna. Båda hade dödats genom strypning. Mamman hade plastpåsar över huvudet och ett hundkoppel runt halsen.

Efter att Martina Kveldstad börjat avtjäna sitt straff har hon vid olika tillfällen hamnat i konflikt med Kriminalvården. Senast konflikten uppstod för en tid sedan när kriminalvårdare genomförde en visitation i hennes cell på Hinsebergsanstalten. Hon hade förflyttats dit hösten 2016 efter att under tiden på Ystadsanstalten blivit påkommen med att ha tagit narkotiska preparat.

 

LÄS MER: Dubbelmördarens kärleksliv i fängelset 

 

Vill ha 350 kronor - får 175

I slutet av mars i år genomfördes en visitation av hennes cell på Hinseberg. En kriminalvårdare tog då en puderdosa av märket Lancôme men tappade den på golvet så att den gick sönder. Puderdosan hade Kveldstad köpt under en permission.

Av Kriminalvårdens handlingar framgår att visitation var grundlig.

Martina Kveldstad har begärt ersättning av Kriminalvården för den förstörda dosan. Hon vill ha 350 kronor.

Kriminalvårdarna som tog hand om resterna av puderdosan hävdar att det bara fanns en "tunn sträng puder" kvar i dosan innan den föll i golvet och gick sönder.

Har varnats efter drogtester

Martina Kveldstad ska därför bara få ersättning med 175 kronor. Det beslöt Kriminalvården i början av maj.

Hon har också varnats efter att drogtester visat att hon tagit narkotika på Ystadsanstalten när hon var intagen där. Däremot har hon under flera permissioner skött sig utmärkt. Det framgår av Kriminalvårdens handlingar. 

Permissionerna har dock varit under bevakning av kriminalvårdare som av säkerhetsskäl haft tjänstedräkt. 

Kvällsposten har sökt Martina Kveldstad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag