Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbelmördaren Martina, 41, får ersättning för puderdosa

Martina Kveldstad, 41, är dömd till livstids fängelse för mord på sin mamma och en 53-årig kvinna.Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN
Hinseberg, här sitter Martina bakom lås och bom.Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Martina Kveldstad, 41, är dömd till livstid för dubbelmord.

Hon har under sin tid i fängelset hamnat i flera konflikter med kriminalvårdare.

Den här gången handlar det om en förstörd puderdosa av märket Lancôme.

I december 2010 fick Martina Kveldstad sin dom av Göta hovrätt - livstids fängelse för att ha mördat sin mamma i hennes bostad i Värnamo men också för mord på en 53-årig kvinna. Båda hade dödats genom strypning. Mamman hade plastpåsar över huvudet och ett hundkoppel runt halsen.

Efter att Martina Kveldstad börjat avtjäna sitt straff har hon vid olika tillfällen hamnat i konflikt med Kriminalvården. Senast konflikten uppstod för en tid sedan när kriminalvårdare genomförde en visitation i hennes cell på Hinsebergsanstalten. Hon hade förflyttats dit hösten 2016 efter att under tiden på Ystadsanstalten blivit påkommen med att ha tagit narkotiska preparat.

 

LÄS MER: Dubbelmördarens kärleksliv i fängelset 

 

Vill ha 350 kronor - får 175

I slutet av mars i år genomfördes en visitation av hennes cell på Hinseberg. En kriminalvårdare tog då en puderdosa av märket Lancôme men tappade den på golvet så att den gick sönder. Puderdosan hade Kveldstad köpt under en permission.

Av Kriminalvårdens handlingar framgår att visitation var grundlig.

Martina Kveldstad har begärt ersättning av Kriminalvården för den förstörda dosan. Hon vill ha 350 kronor.

Kriminalvårdarna som tog hand om resterna av puderdosan hävdar att det bara fanns en "tunn sträng puder" kvar i dosan innan den föll i golvet och gick sönder.

Har varnats efter drogtester

Martina Kveldstad ska därför bara få ersättning med 175 kronor. Det beslöt Kriminalvården i början av maj.

Hon har också varnats efter att drogtester visat att hon tagit narkotika på Ystadsanstalten när hon var intagen där. Däremot har hon under flera permissioner skött sig utmärkt. Det framgår av Kriminalvårdens handlingar. 

Permissionerna har dock varit under bevakning av kriminalvårdare som av säkerhetsskäl haft tjänstedräkt. 

Kvällsposten har sökt Martina Kveldstad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!