Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drunkningstillbud – fyra föll genom isen

De fyra gick genom isen på en damm när de skulle åka skridskor.
Foto: Carl Carlert

Fyra personer gick genom isen på en damm i Urshult.

Enligt räddningstjänsten skulle de fyra åka skridskor när isen brast.

– Två hade lyckats ta sig upp när vi kom, de andra tog vi upp. Samtliga är införda till sjukhus, kraftigt nedkylda, säger Tony Klemets, inre befäl på Räddningstjänsten Tingsryd.

Tillbudet inträffade vid en damm i Urshult, i Tingsryds kommun. Enligt räddningstjänsten var det fyra vuxna som gick genom isen när de skulle åka skridskor.

– Det ska vara flera personer. Vi åker inte till platsen, det finns inte behov av polisiär hjälp. Det är räddningstjänsten och ambulans som är utskickade på det, berättade Annan Göransson på polisens ledningscentral strax efter att larmet gått. 

Kraftig nedkylda

När räddningstjänsten anlände till platsen hade två av personerna lyckats ta sig upp.

– Den tredje tog vi upp och den fjärde lyckades vi ta upp i anslutning till en brygga, säger Tony Klemets, inre befäl på Räddningstjänsten Tingsryd.

Enligt Räddningstjänsten i Tingsryd handlar det om fyra vuxna personer. Samtliga är transporterade till sjukhus. Skadeläget är oklart.

– De var kraftigt nedkylda, säger Tony Klemets.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!