Drunkningstillbud i Lessebo – enheter skickades till platsen

Publicerad

Tre personer var under måndagseftermiddagen inblandade i en drunkningsolycka vid Ronnebyån i Lessebo. 

Enligt de första uppgifterna från SOS alarm saknades en person, men enligt de senaste uppgifterna ska alla tre personer vara i land. 

Klockan fem på måndagseftermiddagen fick SOS larm om en drunkningsolycka i Ronnebyån i Lessebo. Området det rör sig om är sjön Ryttarnäset i Hovmantorp. Enligt uppgifter från SOS ska tre personer ha varit i en kanot som ska ha vält. En person är fortfarande kvar i vattnet och kan inte ta sig upp.

Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen.

– Vi är på väg till platsen säger, Maya Forstenius vid polisens ledningscentral.

Tre togs upp på land

Enligt uppgifter från SOS Alarm har även den tredje personen tagit sig ur vattnet och därmed är alla tre personer i land. 

– Det är inga uppgifter som jag har fått bekräftat , säger Fredrik Bratt, vid polisens ledningscentral. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag