Kvinna avliden vid olycka i sjö

Publicerad

På torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans om en drunkningsolycka i småländska Tingsryd.

Senare kunde polisen gå ut med att en kvinna i 70-årsåldern avlidit.

– Det är en kvinna som är avliden, hon är hemmahörande i trakten, säger Fredrik Bratt presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Klockan 14.42 på torsdagseftermiddagen kom larmet om en drunkningsolycka i Tingsryds kommun där en person hamnat i vattnet. 

Ambulans, polis och två enheter från räddningstjänsten åkte till platsen.

Försökte hjälpa hund

Enligt räddningstjänsten ska olyckan inträffat i sjön Åsnen vid Getnö intill en camping. Tre personer var ute och tränade sina hundar från land när en av hundarna fastnade ute i vassen.

– En person, gissningsvis ägaren, gick i vattnet för att hjälpa djuret att komma loss. Då inträffade en form av olycka och man larmade SOS, säger insatsledare Per Pettersson på räddningstjänsten i östra Kronoberg.

När räddningstjänsten kom fram hade en anställd vid campingen åkt ut i vattnet med båt för att hjälpa personen. 

Kvinna avliden

Vid klockan 17.45 gick polisen ut med att en kvinna i 70-årsåldern som förts till sjukhus. Tyvärr gick kvinnans liv inte att rädda och hon avled till följd av olyckan.

– Kvinnan är hemmahörande i trakten och var på en slags hundträning med sina vänner, säger Fredrik Bratt presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Ägarna av campingen är chockade och beklagar det inträffade.

 

LÄS MER: Brand rasade i villa – kvinna tog sig ut 

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag