Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drottning Margrethe: Skicka blommor till de äldre i stället

Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Den 16 april fyller drottning Margrethe 80 år. Tanken var att Danmark skulle explodera i en prunkande födelsedagshyllning – men på grund av coronasmittan har nästan allt firande fått ställas in.

Nu uppmanar drottningen danskarna att skicka födelsedagsbuketten till en äldre släkting i stället för till henne.

”Många äldre medborgare som har det särkilt svårt i denna tid”, skriver det danska hovet på sin hemsida.

Danmarks drottning Margrethes önskelista till det danska folket är lika enkel som fin: skicka blommor till andra i stället för till henne.

Sedan tidigare är det klart att allt firande med anledning av regentens 80-årsdag ställs in, orsaken är de begränsningar som införts till följd av coronapandemin. 

En tradition som dock inte är beroende av fysisk interaktion är traditionen att skicka blommor till drottningen på hennes födelsedag.

Nu uppmanar dock drottning Margrethe det danska folket att skänka nära och kära en tanke, i stället för att skicka sin drottning en blomsterkvast.

”I år uppmanar drottningen att man i stället skickar en bukett till en av de många äldre medborgare som har det särkilt svårt i denna tid”, skriver det danska hovet på sin hemsida.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!