Tivoli hotel i Köpenhamn. Foto: CHRISTER WAHLGRENTivoli hotel i Köpenhamn. Foto: CHRISTER WAHLGREN
Tivoli hotel i Köpenhamn.  Foto: CHRISTER WAHLGREN
26-åringen greps på hotellrummet. Foto: Colourbox26-åringen greps på hotellrummet. Foto: Colourbox
26-åringen greps på hotellrummet.  Foto: Colourbox

Drogade och hade sex med 11-åring – inte våldtäkt

Publicerad

Den 26-årige mannen drogade de unga flickorna och förgrep sig på dem på ett hotell i centrala Köpenhamn.

Trots det kan mannen enligt dansk lag inte dömas för våldtäkt, skriver Ekstrabladet.

Mannen gav flickorna, 11 och 14 år, kokain, hasch och alkohol innan han hade sex med dem inne på rummet på Tivoli Hotel i centrala Köpenhamn.

I Sverige hade mannen säkerligen blivit åtalad för våldtäkt av barn. Men inte i Danmark.

Under torsdagen har 26-åringen ställts inför rätta i Köpenhamns tingsrätt där åklagaren yrkar på fyra års fängelse, men förhoppningarna om att få honom dömd för våldtäkt har man redan gett upp.

Våld eller hot

Enligt dansk lag måste man nämligen ha använt sig av våld eller hot för att kunna fällas för våldtäkt, och polisen kan, enligt Ekstrabladet, varken bevisa det eller att mannen hade vetskap om att den ena flickan endast var 11 år gammal.

Eftersom flickorna frivilligt följde med mannen till hotellet är han enbart åtalad för sexuellt umgänge med barn.

26-åringen nekar till brott.

Personal slog larm

Det var personalen på Tivoli Hotel som natten till den 19 april larmade polis om att en 26-årig man hade tagit in på rum 589 i sällskap med två mycket unga flickor.

När polisen kom till platsen bevisades detta genom videoövervakning.

Polisen tog strax senare mannen på bar gärning och grep honom i rummet där de också hittade 988 gram hasch, en och en halvrökt joint och 1,2 gram kokain. Dessutom hade mannen haft på sig en 12 centimeter lång kniv.

Sex med båda flickorna

Enligt åtalet hade den 26-årige mellan klockan 22 och 03 på natten mannen sex med båda flickorna på hotellrummet. Det ska ha rört sig både om samlag, oralsex och annan sexuell aktivitet.

Dagen efter anhölls också en 18-årig man som också han varit med på hotellrummet. Saken mot honom lades dock ned och han hörs i samband med torsdagens rättsförhandlingarna som vittne.

26-åringen är sedan tidigare känd av polisen.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag