Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Drevern Love har varit försvunnen sedan jul

Drevern Love.
Foto: Privat

Drevern Love har varit försvunnen sedan juldagen. Jakten efter hunden har engagerat många.

Nu har familjen fått upp het ett spår – och vill samtidigt passa på att tacka alla för hjälpen.

– Ett stort, stort tack från djupet av mitt hjärta. Jag är så rörd och kan sitta och gråta när jag läser kommentarerna. Det är helt otroligt vad de har hjälpt till, säger Loves matte Marit Schwerin.

Det var under en jakt på juldagen som den treårige drevern Love fick upp ett spår och rusade in i skogen i Bökebergstrakten utanför Laholm. Sedan dess har han varit borta. Samtidigt som Love försvann slutade också den "pejl", en typ av sökare, som satt på vovvens väst att fungera. Därför har sökandet varit extra problematiskt.

Hundens matte Marti Schwerin tillsammans med familjen och deras andra hund har letat varje dag. Förutom att vara ut i skogen med mat startade man också en Facebook-sidan "Hitta Love" – där stödet har varit enormt.

– Det är massor av människor som har delat och gillat sidan. Vi har fått så mycket hjälp, vi har fått grävlingsburar hemkörda, fått låna kameror och allt. Folk har varit toppen, säger Marit Schwerin som gärna vill hälsa till alla som stöttat:

– Ett stort, stort tack från djupet av mitt hjärta. Jag är så rörd och kan sitta och gråta när jag läser kommentarerna. Det är helt ortroligt vad de har hjälpt till. Man kan hämta mycket kraft från det.

De första livstecknen

Och all hjälp har gjort nytta. I måndags fick familjen hjälp av en sökhund som kan spåra andra hundar. Det gav resultat. Hunden kunde bland annat peka ut var Love sovit den senaste natten. De första livstecknen sedan hunden försvann.

– Nu känns hoppet jättestort. Vi grät allihop i måndags. Den här helgen ska vi ge järnet. Vi hoppas han kommer tillrätta då. Vi vet ju inte men hoppas.

Marit har flera timmar om dagen den senaste tiden suttit ute i skogen med mat och pratat, som hon beskriver det, bebisspråk. Det kommer hon fortsätta med de närmaste dagarna. Till helgen kommer man även sätta ut grävlingsburar med mat i.

Love betyder väldigt mycket

Marit förklarar att en drever kan klara sig ut i det vilda länge, men att familjen verkligen hittar honom till helgen så att allt återgår till vardag igen.

– Vi vill ha lugn och ro, att han kommer hem till oss. Love betyder väldigt mycket för oss. Vår ena dotter har till och med tatuerat Love på foten. Vi har gråtit allihop. Det har varit hemskt och den jävligaste julen vi varit med om.

Skulle någon annan hinna före och få syn på familjens älskling vädjar dock Marit om att man låter honom vara. Därför vill hon inte heller berätta i vilket område man hittade spåren.

– Ser man honom så ska man skriva på Facebook eller höra av sig på annat sätt. Man ska inte själv försöka fånga honom för då kan han bli skrämd och byta område.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!