Dreamhack Masters är tillbaka i Malmö arena för andra året i rad. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENDreamhack Masters är tillbaka i Malmö arena för andra året i rad. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Dreamhack Masters är tillbaka i Malmö arena för andra året i rad. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Hela Malmö Arena jublade när Ninjas in pyjamas vann Dreamhack Master 2016. Foto: ADELA SZNAJDER / ADELA-SZNAJDER DREAMHACK PRESSBILDHela Malmö Arena jublade när Ninjas in pyjamas vann Dreamhack Master 2016. Foto: ADELA SZNAJDER / ADELA-SZNAJDER DREAMHACK PRESSBILD
Hela Malmö Arena jublade när Ninjas in pyjamas vann Dreamhack Master 2016. Foto: ADELA SZNAJDER / ADELA-SZNAJDER DREAMHACK PRESSBILD

Dreamhack är tillbaka – då intar e-sport-älskarna Malmö

Publicerad

Dreamhack Masters är tillbaka i Malmö arena för andra året i rad.

Några av världens bästa e-sport lag tävlar och turneringen följs av 100 000-tals fans.

På spel står vinstpotten på 250 000 dollar.

– 16 av världens bästa lag är här. Förra året kom 12 000 besökare och vi tror det kan bli ännu fler i år, säger Tomas Lyckedal vice vd på Dreamhack.

Dreamhack Masters är turneringen för några av världens absolut bästa e-sport lag. Tävlingarna lanserades 2016 i Malmö och andra upplagan gavs i Las Vegas i februari i år. Nu intar turneringen Malmö arena på nytt under fem dagar. 16 lag slåss om prispotten som ligger på 250 000 dollar, omkring två miljoner svenska kronor.

– Prispotten är väl en anledning till att vi har de 16 bästa lagen här. Men det handlar också om att vi är en av världens största arrangörer och har en lång relation till de främsta lagen. De gillar att spela när vi arrangerar helt enkelt, säger Tomas Lyckedal vice vd Dreamhack.

Dreamhack Masters streamas av hundratusentals

Under onsdagen började lagen sina uttagningsmatcher, som kan följas via strömningstjänster på nätet. På lördagen och söndagen släpps besökarna in till arenan för att se finalerna. 

Men de flesta fansen följer ändå matcherna via internet. 

– Visst att det är slutsålt och 10 000 personer här, men den stora publiken streamar allting på nätet. Jag tror jag hörde senast att det var 125 000 personer, berättade Linus Lindén, Kvällspostens e-sports expert förra året.

 

LÄS MER: Ninjas in Pyjamas: E-sporten går spikrakt uppåt 

 

Det är andra året som Dreamhack Masters kommer till Malmö och det var också här den första upplagan tävlingen spelades förra året. Då träffade Kvällsposten svenska laget Ninjas in Pyjamas. Laget är ett av världens främsta inom Counter-Strike och vann hela turneringen 2016.

– Det är så kul vi svenskar kan ha ett sånt här evenemang. E-sporten går spikrakt uppåt! Det är bara bakåtsträvande att inte se det som en sport, sa lagets dåvarande manager Emil ”HeatoN” Christensen till Kvällsposten.

 

Ninjas in Pyjamas vann Dreamhack masters 2016.Foto: ADELA SZNAJDER / DREAMHACK

 

"Det puttrar av spel i Malmö"

Inför planeringen av tävlingen hade arrangörerna åkt runt och tittat på arenor i hela Norden, men valet föll till sist på Malmö. Tomas Lyckedal beskriver staden som en spelstad med ett stort lokalt engagemang för spel och e-sport.

– Det puttrar av spel i Malmö, det finns flera spelstudios och lokala föreningar som engagerar sig i e-sporten. Det är en bra plats att vara på och vi tror att Malmö arenas läge med nära tågförbindelser, hotell och shoppingstråk kan locka människor från hela Öresundsregionen, säger han.

 

Allt du behöver veta om Dreamhack masters Malmö 2017

Turneringen pågår i Malmö arena från 30 augusti till 3 september.

Besökare är välkomna under lördagen och söndagen, turneringens två sista dagar. Biljetterna för två dagar kostar mellan 355 och 1695 kronor. 

Du kan även gå all in och hyra en egen så kallad "sky box" med utsikt över allt som sker inne på Malmö arena för den nätta summan av 25 000 kronor. Då ingår gratis buffé, en exklusiv goodie bag och entré till efterfesten, bland annat.

 

Läs mer på Dreamhack Masters hemsida

 

Team i turneringen:

Ninjas in Pyjamas

SK

BOOT-dS

VirtusPro

Natus Vincere

Immortals 

Fnatic

FaZe Clan 

Astralis 

Renegades

North 

Cloud9

Gambit Esports 

mousesports

G2 Esports 

Team EnVyUs

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag