Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dråpmisstänkta unga män kom till polisen

KÖPENHAMN. De tre tonåringar som varit efterlysta misstänkta för att ha knivhuggit en 21-årig man till döds i Vanlöse i Köpenhamn i tisdags har frivillig överlämnat sig till polisen.

- De kom tillsammans med en advokat, säger Hans Erik Raben vid Köpenhamnspolisens till ekstrabladet.dk

De tre unga männen, en 15-åring, en 16-åring och en 18-åring, dök upp på polisstationen strax efter klockan halv ett natten mot torsdag. De hade då varit efterlysta med namn och bild sedan i onsdags och polisen hade gett dem till klockan 15 på onsdagen att höra av sig till polisen självmant.

- Vi är glada att de anmälde sig självmant även om vi tycker att de gjorde det lite för sent, säger Hans Erik Raben till ekstrabladet.dk.

Nya förhör i dag

De tre unga männen hade inte med sig sina föräldrar eller några andra familjemedlemmar, bara en advokat.

Polisen har under natten jobbat vidare med fallet och bland annat sett till så att de tre dråpmisstänkta tonåringarna fått varsin advokat. De ska höras mer ingående om det dödsliga knivöverfallet och vilka roller de haft i händelseförloppet senare under torsdagen. Det är fortfarande oklart vad tonåringarna sagt i det inledande förhöret.

- Det vill jag inte uttala mig om, säger Hans Erik Raben till ekstrabaldet.dk.

Kopplingar till Bandidos

Den knivdödade 21-åringen, som hade kopplingar till mc-gänget Bandidos, höggs till döds med flera knivhugg i överkroppen på en pizzeria i Vanlöse i tisdags. Han lyckades ta sig till ett kafé i närheten där han sjönk ihop. En kamrat till 21-åringen skadades också i knivöverfallet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!