Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Döttrarnas kaniner hittades – utan huvud

Kaninerna på bilden har inget händelsen att göra.
Foto: Colourbox
Polisen utreder om det utförts av människor
Foto: Ludvig Thunman

En familj i Skurup vaknade under fredagen upp i chock. Döttrarnas två kaniner, Nosis och Fluffis, hittades döda – och den ena saknade huvud.

Polisen utesluter inte att dådet kan ha utförts av en människa.

– Jag vill fortfarande tro att ingen människa är så sjuk, säger Måns Turgman Olsson, pappan till barnen.

Föräldrarna Måns och Eleanor Turgman Olsson höll på att förbereda inför deras äldsta dotters födelsedag. De var precis redo för att gå och lägga sig när de hörde märkliga ljud från trädgården.

– Vi hörde ett konstigt ljud, ett pip. Vi avfärdat det och tänkte att det nog bara var en fågel. Men min fru reagerade på att ytterbelysningen, som styrs med rörelsedetektor, var tänd.

Även de oförklarade ljuden och ljusen avfärdades och makarna gick till sängs. Vid 02-tiden vaknade ett av barnen av mardrömmar. Barnet nattades på nytt, men Eleanor lyckades inte somna om.

– Då såg hon att kaninerna låg konstigt i buren. Hon såg att de var döda och att en av de saknade sitt huvud, säger Måns.

Vasst föremål

Polis kallades till deras bostad och de kunde efter sin första undersökning konstatera att dådet förmodligen utfördes av en människa. 

– Som jag tolkade det som var det att det var för rent. För att det var gjort med ett vasst föremål, säger Måns. 

Måns arbetar till vardags som högstadielärare på en skola i Skurup. Tankarna florerade tidigt om det skulle kunna vara en hämndlysten elev som utfört dådet, men den tanken avfärdades snabbt. 

– Jag har jobbat som lärare i 24 år och har aldrig haft några problem med mina elever.

Söker efter jägare

Polisen har tagit upp en anmälan om skadegörelse, vilket är brottet då man skadar djur. Kommunpolisen i Skurup, Mikael Svensson, säger att utredningen står still i brist på bevis.

– Poliserna på plats kunde inte hitta några skospår eller några andra spår på platsen. Men vi kan inte utesluta att det kan vara vilda djur som kan ha utfört detta.

Familjen Turgman Olsson hoppas snart kunna få svar på vad som egentligen har hänt deras älskade husdjur. Eleanor skrev under fredagsmorgonen ett inlägg på Facebook för att varna andra husdjursägare. Vissa spekulerar i om det kan vara ett hungrigt mårddjur som härjat. Därför efterlyser nu familjen hjälp av jägare som kan undersöka kaninerna, i hopp om att få svar.

– Händelsen har var ju varit väldigt traumatiskt för barnen. De var väldigt ledsna. Till råga på allt är det ju den äldsta dotterns födelsedag i dag, avslutar Måns. 

TV: Nya coronaregler vid inresa till Sverige

Nya coronaregler vid inresa till Sverige

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!