Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dottern träffade gift man – då gick pappan till attack

Så rubriceras olika typer av misshandel.
Döms för misshandel. Pappan ska göra 75 timmar samhällstjänst och betala offret nära 6 000 kronor. Foto: SUVAD MRKONJIC

Den unga kvinnan hade ett förhållande med en gift man. 

När kvinnan efter ett bråk dem två emellan fick sparken från sitt jobb brast det för kvinnans pappa – som sökte upp och slog ner mannen.

Nu döms pappan för misshandel.

”Han kan mycket väl ha fått någon armbåge i ansiktet”, berättar pappan i förhör.

Förhållandet mellan den unga kvinnan och den gifte mannen beskrivs som stormigt. Enligt förhör med pappan gjorde dotterns val av partner att han ”naturligtvis inte var så jätteglad över denna utomäktenskapliga relation”.

I polisens utredning finns uppgifter om att förhållandet var stormigt och när kvinnan avslutade relationen ska den gifte mannen ha fortsatt kontakta henne i tid och otid. Enligt förhör med pappan kunde den gifte mannen ringa över 60 gånger på en dag.

Klarlagt är i alla fall att den gifte mannen nåddes av information om att kvinnan inlett en sexuell relation med en man på kvinnans arbetsplats. Den gifte mannen tacklade detta genom att kontakta kvinnans chef för att ta reda på vem kärlekskonkurrenten var, en kontakt som ledde till att kvinnan fick sparken.

Bråk på krog

Då brast det för kvinnans pappa.

”Jag har hållit mig lugn så länge det har varit enbart tjafs. Men när han gör så att hon får sparken från jobbet, det är försörjningen det handlar om för fan”, berättar pappan i förhör.

Enligt domen i Kalmar tingsrätt sökte pappan upp den gifte mannen på en restaurang. Där misshandlade han sedan mannen med flera slag, minst fem enligt domen.

Pappan menar att han brottat ner mannen, men nekar till att ha slagit honom med uppsåt.

”Jag var ganska arg och han kan mycket väl ha fått någon armbåge i ansiktet”, han pappan berättat i förhör.

Kalmar tingsrätt dömer nu pappan för misshandel, mycket tack vare vittnen som såg misshandeln, något som Barometern var först med att rapportera om. Mannen döms till villkorlig dom med 75 timmar samhällstjänst. 

Han ska också betala skadestånd till offret med 5 625 kronor.