Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trumps svärdotter på hemligt besök i Danmark

Donald Trump presenterar Vanessa och Donald Trump Junior och två av deras fem barn på ett kampanjmöte inför amerikanska presidentvalet. Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP
Vanessa Trump träffade statsminister Lars Løkke Rasmussen i hans arbetsbostad Marienborg i Lyngby utanför Köpenhamn. Med var även danska kronprinsparet. Här är entrén till Marienborg.Foto: Google Maps

Det är inte varje dag som en Trump besöker Danmark.

Nyligen besökte Vanessa Trump, gift med Donald Trumps son, i hemlighet sin danska släkt, rapporterar DR Sjælland.

Vanessa Trump är gift med Donald Trump Junior och är alltså svärdotter till den amerikanska presidenten.

I mitten av maj besökte hon i hemlighet sin danska morbror John Ewans Porting, som bor på Orø utanför Holbæk i Danmark.

– Det var ett helt privat familjebesök. Privatliv behöver vi alla och hon speciellt. Så hon har åtnjutit den tiden med oss, säger John Ewans Porting till DR.

Träffade statsministern och kronprinsparet

Utöver familjebesöket var Vanessa Trump även inbjuden till frukost hos statsminister Lars Løkke Rasmussen i hans arbetsbostad Marienborg i Lyngby utanför Köpenhamn. Med var även kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Vanessa Trumps besök gick inte helt obemärkt förbi när tre svarta bilar med säkerhetsfolk rullade ombord på färjan till Orø. Lokaltidningen Orø Nyt var först med att berätta om besöket.

– Men vi önskar att få värna om våra privatliv och att vår familj ostört kan besöka oss här, säger John Ewans Porting till DR.

Secret Service-agenter följde med 

Även om Vanessa Trump "bara" är amerikanska presidentens svärdotter följde Secret Service-agenter med på besöket till Danmark.

– De var minst sex som övervakade dem, men de gjorde det väldigt diskret och ordentligt. De såg till att det inte fanns några journalister och det såg vi också till, säger John Ewans Porting till DR.

Vanessa och Donald Trump Jr gifte sig 2005. Med på bröllopet var bland andra John Ewans Porting som då träffade Donald Trump.

 

Släktbandet mellan Trump och Danmark

* John Ewans Portings pappa, jazzmusikern Kai Ewans, emigrerade med sin familj till USA på 1950-talet men sonen John stannade kvar i Danmark för att studera. 

* Han har tät kontakt med sin familj i USA, särskilt med sin syster Bonnie Haydon, mamma till Vanessa Trump.

* Vanessa och Donald Trump Jr – Donald Trumps äldste son – gifte sig i november 2005 och ska enligt sajten Heavy.com ha träffats på en modeshow då Vanessa arbetade som modell. Med på bröllopet var bland andra John Ewans Porting som då träffade Donald Trump.

Källa: DR Sjælland