Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dömde mördaren nu misstänkt för nytt dåd

Kjell Nordström, tidigare Martinsson, har häktats misstänks för att ha attackerat en kvinna med hammare.Foto: OKÄND

För 15 år sedan dömdes Kjell Nordström för mord efter ett uppmärksammat svartsjukedrama.

När han släpptes i januari i år sökte han omgående upp den kvinna som varit huvudperson i dramat.

Nu har han häktats på nytt, misstänkt för att både ha förföljt och attackerat kvinnan med en hammare.

Kjell Nordström, som tidigare hette tidigare Martinsson, lärde känna kvinnan i samband med olika danskvällar i främst södra Halland.

Nordström blev förälskad, men uppfattade att kvinnan föredrog en revisor från Hjärnarp framför honom själv.

Enligt domen anlitade då Kjell Nordström en torped, som fick i uppdrag att skada revisorn. 

Sköts ihjäl

Det hela slutade med att gärningsmannen en sen januarikväll 2005 sköt ihjäl revisorn med två pistolskott.

Ganska snabbt riktades misstankarna mot Kjell Nordström som ställdes inför rätta vid Helsingborgs tingsrätt, ihop med torpeden. Men tingsrätten kunde inte slå fast vem som hade begått mordet. 

Kjell dömdes till fyra år fängelse för bland annat grov misshandel, torpeden till ett och ett halvt år bakom lås och bom för bland annat grov stöld. 

Mordet förblev däremot ouppklarat.

Detta tills det prövades vid hovrätten i Malmö. Där blev domen en helt annan: Kjell Nordström och hans medkompanjon dömdes båda till livstids fängelse, för mord. 

Några år efter domen erkände Kjell Nordström hela gärningen i en intervju med Kvällsposten, han tog på sig hela ansvaret och frikände torpeden helt. 

Kvinnan attackeras med hammare

I januari 2019 släpptes Kjell Nordström på fri fot. Enligt misstankarna dröjde det bara några dagar innan han sökte upp den kvinna som varit central i svartsjukedramat. 

Hon uppskattade inte att bli kontaktad, och anmälde Nordström för ofredande och sexuella ofredanden vid flera tillfällen. Det gick så långt att hon ansökte om kontaktförbud, men fick nej från åklagare.

– Det finns två sekvenser i detta. Det finns en misstanke om våldsbrott och en misstanke om olaga förföljelse, säger åklagaren Anna Bromée.

Det våldsbrott som Kjell nu misstänks för inträffade förra måndagen. Enligt misstankarna har han sökt upp kvinnan från svartsjukedramat och gått till attack med en hammare. Det slutade med att kvinnan förs till sjukhus med lindriga skador, enligt Helsingborgs Dagblad.

Förnekar brott

Attacken inträffade på Liljegatan i Ängelholm.

– Det finns omständigheter som sticker ut här. Det kan man helt klart säga, konstaterar Anna Bromée.

Kjell Nordström anhölls i måndags. Han ställdes inför häktningsdomare under torsdagen, misstänkt för mordförsök och olaga förföljelse

– Han förnekar brott, säger Anna Bromée.

Häktades i torsdags

Enligt häktningsframställan finns det en risk att Kjell Nordström undanröjer bevis eller fortsätter sin brottslighet om han förblir på fri fot. 

Åklagaren Anna Bromée har till den 5 december på sig att väcka åtal – och hon tycker bevisläget ser förhållandevis bra ut. 

– När det gäller den olaga förföljelsen bedömer jag i det här läget att bevisläget är gott. När det gäller våldsbrottet är han på sannolika skäl misstänkt för detta och där måste vi nu jobba. Det är för tidigt att säga något om den utgången. 

LÄS MER: Då kan mördaren Kjell släppas ur fängelset 

LÄS MER: Här erkänner han mordet